האם מותר לפרסם את מספר תעודת זהות שלי באינטרנט?

  • הסרת מידע רגיש מתולעת המשפט
    דוד | 03/07/2020 05:15

    לא יודע אם זה הפורם המתאים לשאול. זה נראה לי הכי מתאים מהרשימה.

    אז ככה, לאחרונה נודע לי שמספר תעודת הזהות שלי פורסם בתולעת המשפט ביחד עם מסמך רגיש מערעור שהגשתי נגד מוסד לביטוח לאומי בבית הדין לעבודה.

    פניתי אל האתר וביקשתי שיסירו את המסמך או לפחות ימחקו את המספר ת.ז. שלי. הם סירבו וביקשו ממני צו איסור פרסום.

    נכון לעכשיו המצב הכלכלי והרפואי שלי לא הכי טוב בשביל לזרוק כספים על זה

    מצאתי את הכתבה הזאת שאומרת שאפשר להגיש בקשה לאיסור פרסום באופן עצמאי. רציתי לדעת איך אפשר לעשות זאת.

    • האם מותר לפרסם את מספר תעודת זהות שלי באינטרנט?
      עו"ד תום שנפ | 08/07/2020 16:48

      דוד שלום,

      פרסום מספר תעודת הזהות שלך עשוי להקים עילת תביעה בגין פגיעה בפרטיות.

      ניתן להגיש תביעה חדשה כנגד האתר, לצד בקשה למתן צו להסרת הפרסום.

      טרם פעולה כאמור, מומלץ להתייעץ עם עורך דין.

      ככל שאתה מעוניין בהגשת בקשה לאיסור פרסום בלבד, יש לעשות זאת בתיק העיקרי בפני בית הדין לעבודה בו נידון עניינך.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il

      • תודה רבה!!!
        דוד | 14/07/2020 22:23

        מכל מי ששאלתי התשובה שלך הייתה הטובה ביותר.