תביעה נזיקית בגין תקיפה

  • תביעה אזרחית
    נ | 26/06/2020 20:50

    שלום,
    בעלי והבן שלי הותקפו לפני מס' ימים. הבן הותקף ע"י אלת בייסבול ואלת ברזל, בעלי בזמן שהגן על הבן קיבל מכה מאלת הברזל ביד. לבן פתחו את הראש עם האלה, והוא הגיע למיון ועשו לו סיכות בראש. בעלי עם שבר ביד ומגובס. אציין שבעלי עצמאי כקבלן שיפוצים, ועקב הפגיעה הוא אינו יכול לעבוד, והבן עובד כאיש אחזקה כאע"צ ואינו יכול ללכת לעבודה עקב הפגיעה. המשטרה מעורבת בעניין ומתנהלת חקירה.
    שאלתי היא, האם ניתן לתבוע את הפוגעים בתביעה אזרחית? במידה וכן, האם עושים זאת אחרי סיום חקירת המשטרה או תוך כדי החקירה?

    • תביעה נזיקית בגין תקיפה
      עו"ד גיל קראוס | 02/07/2020 15:41

      שלום רב,

      בהחלט כן. בהנחה שאכן מדובר בתקיפה שגרמה לנזק אז ניתן לתבוע פיצוי בגין הנזקים שנגרמו. ניתן לתבוע עוד לפני סיום חקירת המשטרה אבל מומלץ להמתין- גם מפני שקביעת המשטרה, הגשת כתב אישום והרשעה בפלילים יכולה לסייע מאוד בתביעה הנזיקית וגם כי יש להמתין עד התגבשות הנזקים של הבן והבעל ובחינת מצב של נכות לצמיתות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il