"נישואין" במסגרת "משפחה חדשה"

  • נישואין אזרחיים
    רון | 25/06/2020 15:13

    שלום

    נישאתי לבת זוגי בשנה שעברה אצל עו"ד בתכנית שנקראת "משפחה חדשה"

    להבנתי הזכויות הן זהות.

    כיצד מצהירים בביטוח לאומי על נישואין כאלה?

    • "נישואין" במסגרת "משפחה חדשה"
      יצחק עמרני עו"ד וטו"ר | 01/07/2020 16:56

      שלום לך,

      ראשית, אני חייב להעמיד דברים על דיוקם, לפי החוק אינכם נשואים! המעמד שלכם הוא כשל ידועים בציבור בלבד. משכך לא תוכל לשנות את הסטטוס שלך במשרד הפנים לנשוי.
      קיימים זכויות מסוימות שרשויות נותנות לבני זוג שמתנהלים כמשפחה - "ידועים בציבור"  והנכה יכול לפנות אליהם ולבקש לקבל את הזכויות הללו, כפי שידועים בציבור יכולים לפנות ולבקש זאת.