מתן עדות בבית המשפט

  • מה לעשות אם פותחים תיק ללא ידיעתי
    אנונימי | 25/06/2020 13:31

    התבקשתי להעיד על מקרה שהייתי מעורב בו ובמהלך המשפט גיליתי שנפתח לי לי תיק ללא ידיעתי ומכיוון שלא היה ידוע מה המעמד שלי בתיק התבקשתי לא להעיד כי יכול להיות אחרי שאני אתן עדות , יום למחרת יכולים להגיש נגדי כתב אישום . לאחר המשפט יצרו איתי קשר הפרקליטות ועדכנו אותי שסגרו לי את התיק ועכשיו אני יכול להעיד לכן אני מעוניין להתייעץ עם עורך דין לגבי המצב שלי .

    • מתן עדות בבית המשפט
      עו"ד ארז אבוהב | 28/06/2020 13:13

      שלום רב,

      אני מבין מדבריך שזומנת להעיד כעד תביעה מטעם הפרקליטות.

      כדי להסביר על מצבך, נדרשים פרטים נוספים. האם נחקרת במשטרה תחת אזהרה? האם מסרת עדות במשטרה? לא ניתן היה להעמיד אותך לדין יום לאחר מתן העדות, אבל בהחלט יכולת להפליל את עצמך. מכל מקום, לפרקליטות הפררוגטיבה לזימון העדים מטעמה.

      פורום זה אינו מהווה ייעוץ או תחליף לייעוץ ולהמשך בירור, עליך לפנות לסנגור ולפרט בפניו, תחת חיסיון, את הסיטואציה או את מצבך להמשך בירור.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ארז אבוהב, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      מרמורק 3, תל אביב

      טלפון: 054-4684006, מייל: eablaw@outlook.com