שאלה בנוגע ליידוע החשוד בדבר גניזת התיק כנגדו

  • הגשת תלונה במשטרה הגם שנסגרה ויידוע האדם שמנגד
    גיל | 23/06/2020 10:01

    שלום לצוות הנהדר.

    לאחר פתיחת תיק במשטרה מכל סוג שהוא נגד אדם מסויים והגם שהתיק נסגר, נניח כבר ביום למחרת ההגשה, האם אותו אדם מסויים יקבל מכתב שיודיע לו בדבר הגשת תלונה נגדו ומתי?

    תודה.

    • שאלה בנוגע ליידוע החשוד בדבר גניזת התיק כנגדו
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/06/2020 17:29

      גיל יקר, בהתאם לסעיף 62 (ב) (1) לחוק סדר הדין הפלילי :" על החלטה שלא להעמיד לדין תימסר לחשוד הודעה בכתב בלא ציון עילת סגירת התיק, ואולם יצוין בה כי החשוד רשאי לברר את עילת סגירת התיק באמצעות הגעה לכל תחנת משטרה וכן באחת הדרכים שנקבעו על ידי המשטרה ושפורטו בהודעה;

      2) על אף האמור בפסקה (1), לחשוד בעבירת מין או אלימות, כהגדרתה בחוק זכויות נפגעי עבירה, התשס"א-2001, תימסר הודעה בכתב על החלטה שלא להעמיד לדין בציון עילת סגירת התיק;

      (3) בעת מסירת העילה לסגירת התיק לפי הוראות פסקה (1) או (2), שעניינה שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות להעמדה לדין, תימסר העילה בנוסח שבחלק א' לתוספת השביעית;

      (4) החשוד יהיה רשאי לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה מנומקת לשנות את עילת הסגירה; תיק שנסגר בשל חוסר אשמה, יימחק רישומו מרישומי המשטרה."

      יחד עם זאת, ככל והתיק נסגר כבר למחרת התלונה או זמן קצר לאחריה מבלי לזמן את החשוד לחקירה, לא נשלחת לחשוד הודעה בדבר הגשת התלונה כנגדו ומתי, שכן הוא לא סווג כחשוד, בהתאם לא זומן לחקירה תחת אזהרה ולמעשה מקרים כאלו לא משאירים עקבות של רישום משטרתי או פלילי כנגד מושא התלונה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה. והמשך...
        גיל | 23/06/2020 17:57

        הבנתי מהפקידים במטה שבמידה ותייהי שוב עילה נוספת לתלונה זהה או דומה יש ההתחשבות מסויימת באם יש עבר של תלונות זהות על אף סגירת התיק(ים) הקודמים בלי חקירה.
        זה נכון?

        זה עלול לייצור מצב שהאדם מסויים לא יודע למעשה כמה תיקים נפתחו עליו כי התיק(ים) ישר נסגר מחוסר עיניין לציבור ( לפעמים תירוץ שאין זמן לחקור כל דבר פעוט ) והוא ידע רק לאחר התלונה השלישית שנפתחו נגדו תיקים בעבר ועכשיו מתחשבים בהם.

        הלא כן? והאם אין עם זה בעייה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 24/06/2020 09:15

          גיל יקר, ככל ותיק נסגר מחוסר עניין לציבור וזאת מבלי לחקור את החשוד בנושא- הרי שזו תקלה שלא אמורה לקרות! האפשרות היחידה של חוקר להותיר רישום משטרתי כנגד חשוד היא להפכו לחשוד ולחוקרו באזהרה.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי