אישור מיוחד למוצר

  • משווקים מבקשים אישור מיוחד.
    דרורה | 22/06/2020 11:46

    בקשתי לרכוש מוצר בחנות של ציוד מעבדה. המוצר משמש  למניעת מחלות ומזיקים בצמחים באופן ידידותי לסביבה.

    המוכר אמר שדרוש אישור מיוחד בשביל המוצר.

    בדקתי ואין שום איסור שיווק או דרישה של אישור בשביל המוצר, למעשה המוצר משווק בבתי המרקחת וחנויות נוספות.

    התקשרתי שוב לחנות ואמרתי להם שבדקתי ולא צריך אישור.

    מאחר ואני צריך את המוצר בכמות גדולה יותר ובמחיר "שפוי" ( ארבע ליטר במקום בקבוקים קטנים של 0.1 ליטר)  בקשתי מהם לבדוק אם אולי בכל זאת הם יכולים למכור לי את המוצר והם אמרו שלא ימכרו לי את המוצר ללא אישור.

    המוצר משווק בחנויות ובכמות אבל רק בחנויות אשר ממקמות בערים אחרות.

    אם ארכוש את המוצר בבית מרקחת ההוצאה תהיה פי כמה יותר גדולה.

    האם יש כאן מקום להגיש תביעה?

    • אישור מיוחד למוצר
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/06/2020 15:50

      היי

      אני לא מכיר הוראה חוקית שמורה לחנות למכור לך מוצר שדורש לטענתם אישור ללא אישור, ככול והוא אכן דרוש אישור. בכל מקרה, חנות אינה מחויבת להחזיק סוג ספציפי של מוצר. לצורך הענין הם לא חייבים להחזיק אותו ולמכור אותו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • מחזיקים ומוכרים
        דרורה | 22/06/2020 17:09

        המוצר : מי חמצן. יש בחנות מי חמצן, המוכר לא מוכן למכור מי חמצן ללא אישור רעלים. מי חמצן לא ברשימת החומרים שדורשים אישור רעלים. אין בסביבת המגורים שלי מקום אחר שמשווק מי חמצן בכמות גדולה. השימוש במי חמצן כמדביר מזיקים ידידותי לצמחים.  שוב השאלה :האם יכולים להגיש תביעה נגד משווק בלעדי בעירו שדורש אישור למרות שלא צריך אישור. מחיר של אישור שנתי לעבודה עם רעלים  בערך אלף שקלים לשנה. אם יהיה לי אישור לעבוד עם מי חמצן   אהיה האדם הראשון בעולם שקיבל אישור כזה.... האם ניתן לדרוש מאדם שהולך לאכול במסעדה אישור נהיגה על טרקטור? בלי הטרקטור לא יהיה במסעדה עגבניות, לחם וגם ערק לא יהיה... האם ניתן להגיש תביעה משפטית נגד הבעלים של החנות ? האם נשמע לך הגיוני שאדם שבבעלותו חנות לממכר ציוד למעבדות יהיה אדם לא הגיוני? (מי חמצן... חמ צן) אישור בשביל לקנות מי חמצן! מכיר את המספרה בדרך יבנה של אבי או רוברט? יש להם אישור לעבוד עם רעלים? אין !  יש להם מי חמצן? כן יש להם מי חמצן אבל אישור אין.

        • חחחחחח רמי לוי דורש אישור אקונומיקה
          עמי | 22/06/2020 17:14

          יוחננוף דורש אישור ממי שרוצה לקנות סבון כביסה. חייב אישור רעלים למי שמתדלק את המכונית!!!