"אני בהליכי גירושין כבר שנתיים. למה עליי לפתוח (שוב) הליך יישוב סכסוך?"

  • תביעה חדשה
    שרה | 21/06/2020 11:02

    שלום רב, אני ובעלי מנהלים הליכים בביה"ד הרבני ובביהמ"ש לענייני משפחה כבר מעל שנתיים.

    כעת אני מעוניינת להגיש תביעה חדשה, אולם נאמר לי במזכירות ביהמ"ש כי אין באפשרותי להגישה, אלא רק לאחר שאפתח (שוב) הליך יישוב סכסוך ושוב אמתין 60 יום עד שתסתיים תקופת עיכוב ההליכים.

    זה נשמע לא הגיוני, אין כל סיכוי להגיע להסכמות, ההליכים שלנו מתנהלים כמה שנים, למה אני צריכה לפתוח שוב הליך יישוב סכסוך אם כבר פתחנו בעבר והוא נסגר.

    אשמח להבהרה.

    • "אני בהליכי גירושין כבר שנתיים. למה עליי לפתוח (שוב) הליך יישוב סכסוך?"
      עו"ד גיל שחף | 21/06/2020 11:07

      שלום רב שרה,

      אכן, במזכירות ביהמ"ש לענייני משפחה נאמרה לך תשובה נכונה.
      החוק להסדר התדיינויות במשפחה (יישוב סכסוך) מחייב בטרם הגשת תביעה בין בני זוג לפתוח הליך של יישוב סכסוך ולהמתין את תקופת עיכוב ההליכים .
      הסיבה לכך היא, לנסות לצמצם את המחלוקות המגיעות לפתחו של ביהמ"ש ולנסות להביא את הצדדים להסכמות (גם אם היה הליך שכזה בעבר, וחלפה שנה מאז פתיחתו).

      אולם, לדברייך, אין ערך להליך שכזה, ואין כל סיכוי להגיע להסכמות ועל כן מדובר ב"בזבוז זמן" של כל הצדדים.
      בשל כך, באפשרותך להגיש בקשה "לקיצור תקופת עיכוב ההליכים", בתוך תיק יישוב הסכסוך שתפתחי, בהתאם לתקנה 16 א' לחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה.
      בעצם את צריכה להסביר לביהמ"ש מהם הסיבות שאת סבורה שאין מקום לעכב את הגשת התביעה שלך , נוכח הצורך בניהול הליך יישוב סכסוך מחדש וכמה עסקינן בבזבוז זמן שיפוטי ושל הצדדים עצמם ובפרוצדורה נטו.

      ככל וביהמ"ש ישתכנע (לאחר קבלת עמדת יחידת הסיוע), ויוחלט על קיצור תקופת עיכוב ההליכים, התיק ייסגר ותוכלי להגיש את תביעתך.
      לנוחיותך, מצ"ב לינק לתקנה 16א' בה מפורטות הסיבות לקיצור תקופת עיכוב ההליכים:

      בהצלחה רבה

      אני מקווה שעזרתי,
      אם צריך משהו נוסף - אני כאן.

      בברכה,

      עו"ד גיל שחף
      מנהל פורום דיני משפחה

      בית האופרה, האורגים 25, אשדוד
      טלפון: 08-8526635;  מייל: gil@gilshachaf.co.il