האם להיכנס להליך חדלות פירעון?

  • קצבת נכות בחדלות פרעון
    דן | 17/06/2020 09:25

    שלום

    רוצה להכנס לתהליך חדלות פרעון עקב חובות לבנקים בשל הלוואוות שלא נפרעו.

    אני נכה, מתקיים מקצבת נכות בלבד. יש לי 100 אחוז אי כושר עבודה מביטוח לאומי.

    במהלכי גירושין ואמור לשלם מזונות עבור הבן שלי.

    אין לי עבודה, דירה או רכוש כלשהוא למעט רכב ישן שמשמש לניוד לצרכי קבלת טיפול רפואי, ולעזרה עם כאבים וקושי בהליכה.

    האם במסגרת החדלות פרעון ניתן לעקל כספים מקצבת הנכות? האם ניתן לעקל את הרכב? האם ניתן להוריד את גובה סכום המזונות?(נקבע שקצבת התלויים שאני מקבל תעבור לאשתי ובנוסף עלי לשלם 30 אחוז משכר הדירה שלה)

    האם ניתן להכריח אותי לעבוד למרות המצב שנקבע בביטוח לאומי.?(אני סובל ממחלת ניוון תורשתית וכן מסכרת נעורים, ועוד מחלות נלוות )

    האם במידה וגם במצב הנוכחי ההתחייבויות עולות על ההכנסות ניתן לחייב גם בצו תשלומים?

    האם במידה ומשפחתי תפקיד כספים בחשבון הבנק על מנת לעזור  למחיה ולא להגיע ליתרות חובה שאסורות על פי הבנק, הם ילכו לקופת הכונס?

    • האם להיכנס להליך חדלות פירעון?
      עו"ד קובי צאיג | 24/06/2020 13:44

      שלום רב!

      החלטה על כניסה להליך חדלות פירעון הינה החלטה מורכבת, קל וחומר בנסיבות המתוארות בשאלתך. אני מציע שתפנה לעו"ד המתמחה בתחום

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com