סכסוכי שכנים שמגיעים עד כדיי ביצוע עבירות פליליות

  • מה המצב העדיף מבחינת חשיבה פלילית
    מיטל הדרי | 16/06/2020 13:53

    שכנים שלנו גרמו לנו נזק לרכוש מחוץ לדירה, אינם מוגים בכך, הם כל הזמן מחבלים ברכוש החיוני שלנו מחוץ לדירה. פעם אחת אני תפסתי אותם בזמן אמת, הם שיקרו וטענו שבאו לסדר דבר שלהם ליד כביכול. שאלתי לגבי הנזקים, לא יודעים על מה אני מדברת. תשובה מוכרת של אנשים מזיקים. מאז כרגע נתקמוחלט,הם יוצרים פרובקציות בחוץ באזור לא גלוי של שבניין בעלה מחכה שם ללא שום סיבה, עושה רעשים, אנחנו משערים שהם רוצים שבעלי יצא כדי ליצור עימות, אני אמרתי לו שלא לצאת, גם שלאחר מכן אנחנו רואים נזק נוסף. החשיבה שלי, היא שנזק טכני או כספי, לא שקול לכניסה לעימות כלשהו, זה עובר למישור של סכסוך פלילי, לא נפגשנו לא דברנו לא ראינו, עד שימאס להם. בשום אופן לא להכנס לתגובה או תקשורת או עימות. האם החשיבה שלי היא נכונה בכל מחער מעימות אליו מנסים לגרור את בעלי, בוג בל כיפה אדומה אמרה לי שכנה אחרת. נודה על תשובתך.

    • סכסוכי שכנים שמגיעים עד כדיי ביצוע עבירות פליליות
      עו"ד ארז אבוהב | 17/06/2020 17:58

      מיטל שלום רב,

      אנו מודים לפנייתך ומבינים היטב את מצוקתכם.

      ראי, ראשית לכל, החשיבה שלך נכונה, אל תגררו לעימות חלילה וחס.

      שנית, התנהגות זו כפי המתוארת על ידך, יכולה להקים חשד לפלילים בעבירות מטרד לציבור לפי סעיף 215 לחוק העונשין או בעבירות היזק לרכוש בזדון לפי סעיף 452 לחוק העונשין.

      נראה מתשובתך שאין לך ראיות למעשים. היוועצי נא בדבר האפשרות החוקית להתקנת מצלמות אבטחה במקום.

      בנוסף, חשוב שתדעו, כי במקרים הנ"ל, הפתרון המהיר והיעיל הוא באמצעות הליך של מניעת הטרדה מאיימת לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת - פנייה לביהמ"ש שישמע את מצוקתכם באותו יום, יזמין לדיון את הצד השני תוך 7 ימים ובמידת הצורך, ייתן צו שיפוטי להרחקה ואיסור התנהגות כפי המתוארת בפנייתך.

      בברכה,

      ארז אבוהב, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      מרמורק 3, תל אביב

      טלפון: 054-4684006, מייל: eablaw@outlook.com