שימוש בשם מסחרי דומה

  • עסק שלאחרונה החל לשעות שימוש בשם שלי
    אוכל אמיתי Real food | 14/06/2020 13:00

    שלום רב,
    העסק שלי קיים כבר מ 2015 תחת תצרופת המילים כשם לפעילות ; אוכל אמיתי Real Food והלוגו מורכב ממילים אלו.
    הסימן רשום כסימן מסחר ( נכנס ליומנים ויירשם סופית באוגוסט)
    הפעילות כוללת בלוג, אתר, אינסטגרם ופייסבוק עם אלפי עוקבים ועשרות סדנאות אירוח ובישול.
    בתחום דל פחמימה, קיטו, פליאו, ללא גלוטן וסוכרים.
    צברתי מוניטין רב ואני מוכרת מאוד בקהילה.

    בדצמבר האחרון קמה מישהי וקראה לעצמה אותו הדבר.
    לאחר פניה חתכה את התצרופת לחצי והוסיפה את המילה Keto. כשם במדיה.
    הלוגו שלה היה נראה אותו הדבר כמו שלי בשינוי פונט.
    ושם הפעילות שלה בדפי הנחיתה נשאר תואם לשלי; אוכל אמיתי Real Food.

    השימוש שלה במילים נע בחוסר רציפות והיא משחקת במילים משימוש גינרי עד לשם הפעילות.
    אנחנו מצויות באותן קהילות בדיוק. היתה חברה שלי בשני הפרופילים.
    לאחרונה הדבר כבר יוצר בלבול בקרב מכרים ועוקבים שמתקשים להפריד בשל הדומות.

    מה הדבר הנכון לעשות על מנת למגר?
    בזמנו כשפניתי ענתה לי תשובות כמו זה שם גינרי לא ניתן לרשמו עד.. שהיא השקיעה כסף במיתוג ולא מתכוונת לשנות...(אני כבר חמש שנים משקיעה כן)

    • שימוש בשם מסחרי דומה
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/06/2020 17:41

      שלום רב,

      הפורום אינו מיועד למתן יעוץ משפטי. מה שנכון לעשות הוא לבחון את מלוא הנסיבות מול עו"ד הבקיא בתחום ולגבש אסטרטגיית פעולה - הסיכויים והסיכונים משתנים ממקרה למקרה ותלויים בנסיבות שונות שיש לבחון באופן מקצועי ורחב.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il