האם המילה נוכל מהווה לשון הרע?

  • תביעת סרק?
    מעדיף להיות אנונימי. | 14/06/2020 12:29

    שלום. לפני כחצי שנה שיתפתי פוסט מעמוד הפייסבוק שנקרא "עוצרים את הנוכלויות של הפרמידות". עכשיו במשפט הראשון של הפוסט רשום "שהאדם שבתמונה ושמו, הוא למען הסר ספק נוכל". ובמהמשך הפוסט מפרטים שמחפשים אנשים שיוכלו להעיד נגדו במשפט עם פירוט החברות הפרמידה בהם הוא היה. אני החלטתי לשתף את הפוסט כי הכרתי אנשים שהיו בתרמיות אללו ואחריי זמן מסויים עזבו. כששיתפתי לא יחסתי חשיבות למילה "נוכל" אלא לתוכן של הפוסט. עכשיו אני לא הגבתי דבר על אותו אדם ולא רשמתי עליו כלום כי אני לא מכיר אותו. אחריי כחודש ללא שום התרעה אני מקבל מכתב זימון לבית המשפט וכמובן הוא דורש פיצויים בגובה של 34.000 שקלים. יום למחורת הלכתי לעורך דין והוא הכין לי כתב הגנה עם ההוכחות לכך שאותם חברות הם אכן נוכלויות וכמובן פסקי דין שניתנו על המילה "נוכל". עכשיו בכתב תביעה שלו הוא תובע אותי נטו על זה שנכתב באותו פוסט המילה "נוכל". לבסוף אחריי כארבעה חודשים זומנו להליך גישור ששם הוא דרש ממני שאשלם לו 5000 שקל. אני כמובן סירבתי והצעתי שאתרום לעומתה 1500 שקלים והתנצלות. הוא סירב ואמר שנמשיך את זה בבית המשפט. עכשיו אני רוצה לדעת מה בעצם הסיכויים שלי לצאת בלי שום נזק כלכלי מהתביעה הנ"ל לפי מה שאני קראתי שהמילה "נוכל" לא בהכרך נחשבת כלשון הרע. ואחריי שקיבלתי את התביעה מחקתי את השיתוף של הפוסט ומחקתי את דף הפייסבוק שלי. אני אשמח לדעת העם אני אצא מהמשפט ללא נזק לכיס שלי.

    • האם המילה נוכל מהווה לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 22/06/2020 12:03

      פונה יקר שלום רב,

      באופן כללי, המילה נוכל בהחלט עשויה להוות לשון הרע ולהקים עילת תביעה כנגדך.

      על מנת לתת חוות דעת מקצועית בנוגע לסיכויים ולסיכונים בתביעה שהוגשה נגדך יש לקבל את כל הנתונים, לראות את הפרסום בגינו הוגשה התביעה, את התביעה, ואת הראיות שאתה מחזיק בידיך.  לא ניתן לעשות זאת על סמך שאלתך בלבד.

      היות ופורום זה נועד לתת מענה ראשוני בלבד, ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il