ביטול החלטה במעמד צד אחד

  • הלכה
    נוי | 14/06/2020 01:01

    מחפשת פסיקה שקובעת שההחלטה שיפוטית שניתנה תוך קיפוח זכות תגובה של הצד שכנגד . דינה להתבטל

    • ביטול החלטה במעמד צד אחד

      תקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי מאפשרת הגשת בקשה לביטול החלטה שניתנה מבעמד צד אחד בלבד.

      יחד עם זאת, פסיקת בית המשפט העליון קובעת שיש לבדוק את הסיבה שגרמה למתן החלטה כזו והאם אותו צד שלא נשמע בדיון פעל שלא כשורה..

      וכך קובע בית המשפט העליון בהחלטה רע"א 6258/19

      "הפסיקה הכירה בשני מסלולים לפיהם ניתן לבטל החלטה מעין זו. המסלול הראשון, "ביטול מחמת הצדק" – כאשר לא בוצעה המצאה כדין למבקש הביטול. במקרה זה ההליך פגום מעיקרו וההחלטה תבוטל ללא התייחסות לשיקולים נוספים. המסלול השני, "ביטול על פי שיקול דעת" – כאשר למרות שבוצעה המצאה כדין, אחד הצדדים לא התייצב לדיון או לא הגיש הגנה מטעמו. אז נדרש בית המשפט להביא בחשבון את הסיבה למחדל וכן את סיכוי הצלחתו של המבקש בהליך העיקרי. עם זאת, כאשר המבקש מצביע על סיכויי הצלחה, בית המשפט ייטה לקבל את הבקשה לביטול למרות מחדלו של המבקש וייתן לכך משקל בהטלת הוצאות משפט"

      • הלכנ
        נוי | 14/06/2020 18:00

        תודה. מכירה. אחזור על שאלתי: מחפשתת פסיקה הקובעת שההחלטה שניתנה ללא זכות תגובה לצד שכנגד, תוך קיפוח זכות דיונות, בניגוד לתקנה 241 תבוטל מטעמים שבצדק

        • ראי...

          פסק דין זה, החל מסעיף 7

          • הלכה
            נוי | 14/06/2020 19:35

            תודה לך על פסק הדין החשוב., אשר מתייחס לתקנה 241ג1 מחפשת פסיקה על תקנה 241ג על החלטה שניתנה בלי זכות תגובה כלל למשיב. תודה

            • החלטה בניגוד לתקנה 241(ג) דינה להתבטל

              ציטוט מפסק דין רע"א 493/18

              "8. כמפורט לעיל, החלטת בית המשפט המחוזי מיום 14.10.2017 ניתנה שלא בהתאם להוראת תקנה 241(ג) ולהוראת תקנה 241(ג1); די בזה כדי לקבל את הערעור."

              • נוי
                אלוף | 14/06/2020 21:04

                אלוף! תודה

              • פסיקה
                עו"ד דנה | 14/06/2020 21:06

                עונה יקר, שמא תוכל להשעב אף לשאלה זו: (רשומה מטה בשאלות.) חברים יקרים , אודה ואברך מאוד להפנייתי לפסיקה מעולה הקובעת שאין לחייב בהוצאות ריאליות בהליך. או לכל הפחות פסיקה ממנה ניתן להסיק שלא מקובל לחייב בהוצאות ריאליות.

                הוספת תגובהלעמוד המלא

                • פסיקת הוצאות לא ריאליות

                  הדבר היחיד שיכול לסייע בידך היא תקנה 512(ב) ותקנה 514 לתקנות סדר הדין האזרחי

                  ציטוט :

                  "512 (א) ...

                          (ב) בתיתו צו להוצאות ובקביעת שיעורן יתחשב בית המשפט או הרשם, בין השאר [...] ויהא רשאי להתחשב גם בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון."

                  "514. ראה בית המשפט או הרשם כי בעל דין האריך את הדיון בכל הליך שלא לצורך, על ידי טענות סרק או בכל דרך אחרת, רשאי הוא, באותו הליך או בפסק הדין, וללא קשר עם תוצאות המשפט, להטיל עליו את הוצאות ההליך או המשפט בשיעור שימצא לנכון בנסיבות הענין, לטובת בעל הדין שכנגד או לטובת אוצר המדינה, או לטובת שניהם."

                  • היחיד?
                    עו"ד דנה | 14/06/2020 21:41

                    חשבתי לכוון של להביא דוגמאות משטרה של פסקי דין בהם נפסקו הוצאות נמוכות ולא ריאליות. מה יש בכוון זה?

                • פסיקה ? ? ?

                  • עזרה
                    עו"ד דנה | 14/06/2020 22:25

                    שאלתי לגבי משהו שיעזור לי

    • פסיקה לביטול החלטות שניתנו בקיפוח צד להליך
      עו"ד אלי מור | 14/06/2020 18:04

      נוי שלום

      הפורום אינו עוסק בהפניות לפסיקה.

      מומלץ לפנות לאחד המאגרים המשפטיים המקוונים ולחפש פסיקה רלוונטית.

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il

      • שאלה
        שאלה | 14/06/2020 18:51

        השאלה מופנית כמובן למי שיכול לענות