החרגה של נזקי איטום בפוליסה

  • קובץ מצורף תביעת נזק לרכוש
    אייל | 12/06/2020 19:25

    שלום

    כתוצאה מהצפת מים של הדירה מעלי חדרו מים לביתי ונגרם לי נזק לתקרת הגבס ומערכת החשמל.ברשותי פוליסת ביטוח תקפה הכוללת ביטוח דירה.בפנייתי בתביעה אל חברת הביטוח,השיבה חברת הביטוח כי הדבר נגרם(לאחר ששמאי אשר נשלח מטעמה אל בייתי קבע) כי זה קרה בגלל כשלים באיטום(???) לא מדובר בבניין חדש, אלא בבניין אשר נבנה לפני כ 20 שנה, באף חורף קשה ככל שיהיה לא קרה כדבר הזה ופתאום כשלים באיטום???

    אשמח לקבל חוות דעת

    בברכה

         אייל

    • החרגה של נזקי איטום בפוליסה
      עו"ד גיל קראוס | 15/06/2020 15:40

      צהריים טובים,

      אכן במקרים רבים של נזילות מים טוענת חברת הביטוח כי מדובר בנזקי איטום.

      קודם כל תבדוק שהפוליסה שלך אכן איננה כוללת נזקי איטום כי בחלק מחברות הביטוח קיימת אפשרות לרכוש בנפרד כיסוי לנזקי איטום.

      מעבר לכך, ניתן להביא בעל מקצוע מטעמך אשר יבדוק את מקור הנזקים ויקבע האם אכן מדובר בכשל באיטום או בעיה אחרת.

      ובכל מקרה, מאחר ומדובר בנזק שהגיע מדירה מעליך, עומדת לך עילת תביעה מול בעלי הדירה ו/או חברת הביטוח שלהם.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il