קיצור של ספר

  • יצירה חדשה מספר לימוד קיים
    שואלת... | 11/06/2020 09:31

    שלום,

    האם צריך אישור ממחבר של ספר לימודי רפואי (המורכב בעצמו מנתונים של מחקרים ומתואר ברפרנס), בכדי ליצור ספר סיכומי לספר המקורי או רק לתת קרדיט שהיצירה החדשה מבוססת עליו?

    תודה.

    • קיצור של ספר
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/06/2020 17:40

      שלום רב,

      ככלל, העתקה לא מורשית של יצירה או חלק מהותי ממנה מהווה הפרת זכות יוצרים.

      גם אם מדובר בספר שכולל נתונים/עובדות בלבד, הרי שיתכן שקיימת זכות יוצרים בדרך הניסוח שלהם ו/או בדרך הסידור והארגון שלהם בספר אחד ואם כך הוא, אז אף במצב כזה קיימת הפרה ועל כן יש להסדיר את העניין עם בעל הזכויות טרם ביצוע פעולה כלשהי.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il