הצעת פשרה בתיק תאונת דרכים

  • תאונת דרכים דמנציה מכרסמת בתביעה על נזק גופני
    אבישי | 09/06/2020 16:26

    בתאונת דרכים פגעתי ברכב חונה. אבי שהוא גמלאי וסובל מדמנציה ישב לידי ונפצע . הנזק העיקרי שבר בעצם הכתף (לא אוחה בניתוח עקב גיל ומצב רפואי), שבר בצלע ופגיעה בריאות וקשיים בלימוד הליכה (מצב קוגנטיבי ירוד והשבר בכתף), חברת הבטוח הציעה סכום פיצוי נמוך (65,000 ש"ח) בטענה שעיקר הנזק קשור בבעיות זיכרון ומגילו של אבי שאילולא בעיות אלה הוא היה יכול לעבור ניתוח החלפת מפרק בכתף והיה גם חוזר ללכת (הוא לא נפגע ברגליים), כלומר לדעתם הנזק מבעיות הזיכרון והגיל שלו גבוה מנזקי התאונה הישירה ולכן לא מגיע לו פיצוי גבוה יותר למרות סבלו ומוגבלותו כיום (יושב בכיסא גלגלים מתקשה בהזזת היד שנפגעה ונמצא בבית אבות). העו"ד ששכרתי מציע לקבל את ההצעה, לי זה לא נראה, מה עלי לעשות במצב זה?

    • הצעת פשרה בתיק תאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 11/06/2020 15:32

      צהריים טובים,

      צריך לעיין במסמכים הרפואיים, בקבלות, חוות דעת ויתר המסמכים בתיק בכדי להשיב לשאלתך.

      אם יהיה קושי לקשור בין התאונה ובין השינוי במצבו התפקודי של אביך, אז הסכומים שייפסקו יכולים להיות נמוכים משמעותית. מצד שני, אם בעקבות התאונה יש החמרה במצב וכפועל יוצא יש למשל צורך בעזרה מוגברת יותר, אז יכול להיות שאפשר לקבל גם יותר.

      כאמור מבלי להכיר את כל החומר לעומק לא ניתן לתת מענה מעבר לכך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il