מדריך: כך יש לפעול במקרה של חובות ישנים בהוצאה לפועל

  • שאלה לגביי חובות ישנים בהוצאה לפועל ואיחוד תיקים
    ברוך | 06/06/2020 09:43

    שלום רב
    לאמי יש חובות רבים (9 תיקים) בהוצאה לפועל
    בעקבות גילה החלטתי לקחת פיקוד ולעזור לה בנושא
    הוצאנו דף פירוט של החובות והתיקים
    ו7 מהתיקים הינם תיקים ממש ישנים משנת 92-93
    שהיו חובות של 2000-5000 שקל וקפצו למעל 200 אלף עם הריביות
    בכל התיקים האלו אין פעילות או הגשת זוכה לביצוע מעשים כנגד החייב כבר משנת 2012-13 כ5 שנים של תיק רדום
    יש לי כמה שאלות
    שאלה ראשונה
    האם ניתן להגיש לרשם הוצאה לפועל בקשה ליטול תיקים אלו מחוסר פעילות הזוכה בתיק והגדלת סכומי הכסף התיק ללא הצדקה?
    האם ניתן לבקש מרשם הוצאה לפועל להקטין את החוב בתיק לסכום המקור ולפתוח תיק איחוד מוגבל לכל התיקים?
    ושאלה נוספת מה הסיכוי בביטול תיקים אלו או הקפאתם לסכום ולפתוח תיק איחוד ולצרפם לתשלום חודשי קבוע
    אן האם מכירים פתרון אחר שאשמח לשמוע עליו.
    ישנם שם תיקים ממש ישנים שלא בוצע בהם כלום שנים.

    • מדריך: כך יש לפעול במקרה של חובות ישנים בהוצאה לפועל
      עו"ד מורן חיו בוזגלו | 09/06/2020 16:36

      ברוך שלום,

      משמח אותי לשמוע שאתה מנסה לעזור לאמך לשם סגירת התיקים שתלויים ועומדים כנגדה בהוצאה לפועל.

      במידה ואכן התיקים ללא פעילות, דהיינו בחוסר מעש, רשאי רשם ההוצאה לפועל, ביוזמתו, לזמן את הנושה לבירור מדוע לא ננקטו הליכים בתיק.

      במידה ולא תינתן התייחסות הנושה, התיק ייסגר מחוסר מעש. חשוב לציין, כי סגירת התיק מחוסר מעש אינה פוטרת את החייב מתשלום החוב, והנושה יוכל בעתיד לבקש החייאת התיק בבקשה מנומקת והרשם רשאי להיעתר לבקשתו.

      ככל שמדובר בתיקי הוצל"פ ישנים, באפשרותך לפנות לעורכי הדין שמייצגים את הנושים בתיקים ולהגיע עמם להסדר חוב. לאור היות החוב ישן מאוד, ייתכן כי תוכל להפחית את החוב משמעותית בהסדר מולם. אתה יכול לפנות כמובן לעו"ד שמתמחה בזה בכדי שיסייע לך.

      עוד באפשרותך להגיש בקשה להוצאה לפועל להפחתת הריבית בתיקים, אך מדובר בבקשה בשיקול דעת של רשם ההוצאה לפועל, וייתכן כי היא לא תאושר.

      בנוגע לשאלתך בדבר פתיחת תיק איחוד, באפשרותך להגיש בקשה לאיחוד תיקיה של אמך, שאז יעוכבו ההליכים ביתר התיקים, וכל הפעילות תעשה בתיק אחד, תיק האיחוד.

      עם זאת, לאור כניסת חוק חדלות פירעון החדש, יהא על אמך לשלם צו תשלומים חודשי בסך של 3% מגובה חובותיה. דהיינו באם מדובר בחוב של 200,000 ₪, יהא על אמך לשלם סך של 6,000 ₪ בחודש, שאז תוך 3-4 שנים תפרע את כלל חובותיה.

      במידה ואין באפשרות אמך לפרוע את החובות כאמור, יפנה אותה רשם ההוצאה לפועל להליכי חדלות פירעון.

      שמחתי לעמוד לשירותך,

      בברכה,

      מורן חיו בוזגלו, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      התע"ש 20, כפר סבא
      טלפון: 099775577 ; מייל: office@mb-lawyer.co.il