המלצת הגננת לטיפול של קלינאית תקשורת

  • חוסר הסכמה
    מירב | 17/05/2020 19:12

    שלום,
    אני גרושה מזה שנה וחצי.
    הבן הקטן זקוק לקלינאית תקשורת אלא שהגרוש מסרב לחתום על מסמך של קופת החולים.
    הטענה שלו אינה נגד הצורך בקלינאית אלא  הוא מסרב לחתום בטענה נגדי.
    בהסכם הגירושין שלנו רשום כי במקרה של חוסר הסכמה מי שמחליט הוא הגורם החינוכי, כלומר הגננת.
    הגננת ממליצה על קלינאית אך אינה יכולה, מבחינתה לעשות דבר ללא הסכמת שני ההורים.
    האם יש דרך "להפעיל" את הסעיף הזה בהסכם, ללא צורך ללכת לבית משפט?
    תודה, מירב

    • המלצת הגננת לטיפול של קלינאית תקשורת
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/05/2020 18:03

      מירב שלום,

      להבנתי הצנועה, טענת הגננת כי אינה יכולה לתת המלצה, כי אין לה הסכמה של שני ההורים, אינה מדוייקת, כיוון שהוראות הסכם הגירושין, שאושר ע"י ביהמ"ש / ביה"ד, מהווה הסכמה של שני ההורים והסמכה של הגורם החינוכי לתת חוות דעת ולכן, אם אין נימוק אחר שאוסר עליה לתת חוות דעת כאלה להורים - אין מניעה שתבצע זאת. אין צורך ב"הסכמה" ספציפית לעניין זה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il