סכסוך בין עו"ד ללקוח - האם בהכרח עבירה אתית?

  • אי שביעות רצון מעו"ד המשפחתי
    אלון | 25/05/2020 10:47

    שכרתי עורך דין לטפל בנושא משפחתי רגיש, תביעה שהגיש נגדי אבי, במסגרת סכסוך הגירושין של הוריי. על כל פנים, אני מתרשם שעורך הדין עושה עבודה לא טובה בלשון המעטה. הוא לא מעלה נקודות חשובות שאני שוטח בפניו בכתב ההגנה, הוא אף לא הגיש את כתב ההגנה במועד. האם אפשר לומר שהוא עובר עבירה אתית?

    • סכסוך בין עו"ד ללקוח - האם בהכרח עבירה אתית?
      עו"ד אדם אשכנזי | 26/05/2020 13:07

      שלום רב,

      מצטער לשמוע על המחלוקת שקיימת.

      יחד עם זאת, לא כל מחלוקת או אי הסכמה עם עורך הדין שלך, היא עבירה אתית של עורך דין, לחלוטין לא.

      אם עורך הדין בוחר לנסח דבר מה בצורה שונה, או להימנע מציון עובדות שייתכן והן בעורכייך, הרי שזה חלק משיקול הדעת המקצועי.

      לגבי אי הגשת הגנה במועד - נשמע שזו טעות, אבל אם הדבר נפתר ולא נגרם נזק, לא מדובר בעבירה אתית. לא כל רשלנות, היא עבירה אתית.

      חסרים פרטים לגבי מה קרה לאחר הגשת כתב ההגנה.

      אני חושב לסיכום - שאם אינך מרוצה מהייצוג, הדרך היא פשוט לפטר את עורך הדין, ולשכור אחר. לא לפנות בתלונה לוועדת האתיקה, כי זו לא התרופה הרלוונטית, לעניות דעתי.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il