"הורי כבר לא צלולים. אני חושש שאחותי תרוקן להם את החשבון"

  • כספי ירושה פוטנציאליים
    אלי | 25/05/2020 05:01

    שלום רב,
    לאימי חשבון בנק משותף עם אבי ולאבי חשבון בבנק אחר גם הוא משותף עם אימי.
    אימי רישמית לא צלולה כבר שנים כך שאבי נתן יפוי כוח לאחותי בשני חשבונות משותפים אלה. צלילותו של אבי הייתה לא ברורה במשך כמה שנים אבל בחצי השנה האחרונה הוא אינו צלול באופן מובהק אבל זה עדיין לא רישמי. אחותי מסרבת לתת לי הרשאה למידע בילבד לראות מה נעשה בחשבונות הבנק של ההורים דרך האינטרנט או בכל דרך אחרת. אני מודאג שאחותי תרוקן את החשבונות של ההורים וכך תגזול את חלקי בירושה. האם יש משהו שניתן לעשות כדי שאקבל הרשאה למידע בילבד אבל בדחיפות?
    חשוב לציין שלשני ההורים יש צוואה והם מצווים לחלק את רכושם באופן שווה בשווה בין שני ילדיהם.

    • "הורי כבר לא צלולים. אני חושש שאחותי תרוקן להם את החשבון"
      עו"ד אסף מירוז | 25/05/2020 05:56

      אלי שלום,

      ככלל ליורש פוטנציאלי, אין זכות לקבלת מידע על חשבונות בנק של המורשים בעתיד ואין גם כל משמעות לצוואה כל עוד המצווה בחיים.

      ככל שאתה חושש מהדברים שציינת, ייתכן שיש מקום לפעול למינוי אופטרופסים. מעבר לכך, חלה על הבנק חובה למנוע, או לפחות לברר בעניין פעילות לא סבירה של מיופה כוח, כגון ריקון החשבון.

      לפי הדברים שתיארת, רצוי שתפנה בדחיפות לייעוץ אצל עו"ד שעוסק בתחומים אלה. בהצלחה. |

      מקווה שעלה בידי לסייע לך.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד

      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com