אפשרות קבלת הלוואה, לקוח מוגבל

  • הלוואה וכרטיס אשראי
    נועם | 23/05/2020 08:24

    לקוח מוגבל בבנק, יכול לקבל הלוואה במידה והבנק מאשר? או שהחוק אוסר על הבנק לתת הלוואה או כרטיס אשראי ללקוח מוגבל.

    או שזה פשוט קשור לשיקול דעת אישי שלהם, לא משהו שרשום בחוק?

    האם יש הגבלה על סכום מקסימלי של מסגרת אשראי שמותר לתת ללקוח מוגבל, או שמותר לתת לו כמה שהם חושבים?

    • אפשרות קבלת הלוואה, לקוח מוגבל
      עו"ד אסף מירוז | 25/05/2020 05:47

      נועם שלום

      ככלל, אין מניעה פורמלית. יחד עם זאת, המידע על ההגבלה ידוע לכל הבנקים והסיכויים לקבל הלוואה בנקאית בתנאים אלה, הוא להערכתי נמוך מאוד.

      מקווה שעלה בידי לסייע לך.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com

    • בנק ישראל
      בנק ישראל | 27/05/2020 11:29

      היי לפני כמה ימים נגשתי לבנק לבקש הלוואה בדקו ואמרו לי שיש לי בי די אי שלילי לכן לא אוכל לקחת . הוצאתי דוח ריכוז נתוני אשראי וראיתי שהיו שלושה תיקים של הוצאה לפועל שנסגרו בעבר . מה עלי לעשות יש אפשרות לבקש בקשה מבנק ישראל למחוק את זה הרי זה משהו שהיה בעבר אשמח לעזרה .