זכויות ואחריות של בני זוג בניהול חשבון בנק משותף.

  • חשבון בנק משותף
    ויוי | 21/05/2020 13:42

    שלום, לבעלי ולי יש חשבון משותף לאחרונה היחסים בינינו הידרדרו. רציתי לדעת האם תיאורטית בעלי יכול להוציא סכומים גבוהים מהחשבון או אף לרוקן אותו מבלי שהבנק יידע אותי?

    • זכויות ואחריות של בני זוג בניהול חשבון בנק משותף.
      עו"ד אסף מירוז | 21/05/2020 15:36

      ויוי שלום

      ככלל, בחשבון בנק משותף שנקבע בו שכל אחד מהשותפים רשאי לפעול בו ושפעולותו תחייב את האחר, הרי שזה המצב, פרט לכך, שאם מדובר בסכומים חריגים או פעילות בלתי סבירה לחשבון, ראשי הבנק (ויש שיומרו שגם חייב) לקבל את הסכמת השני.

      עם זאת, בכל נקודת זמן כל אחד מהשותפים, רשאי להורות שפועלות תחייבנה חתימות של שני השותפים. כמובן שהוראה כזו יכולה להשפיע על היחסים בין בני הזוג.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com