הם חייבים להוציא צו ירושה כדי לחלק את עיזבון

  • שאלה
    שאול | 20/05/2020 12:59

    שלום,
    האם ישנה חובה בדין להוציא צו ירושה לחלוקת עיזבון?
    האם אנו כיורשים איננו יכולים לחלק עיזבון ללא צו ירושה כאשר  אין ביננו מחלוקת לגבי זהות היורשים, חלקנו בעיזבון ונכסי העיזבון?

    • הם חייבים להוציא צו ירושה כדי לחלק את עיזבון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/05/2020 22:11

      שאול שלום,

      כל עוד אין צו ירושה / צו קיום צוואה, אין הכרזה מיהם יורשי המנוח.
      לכן, הגורמים המחזיקים את עזבונו של המנוח (בנקים, חברות פיננסיות, לשכת רישום מקרקעין וכו'), אינן אמורות לאפשר את חלוקת עזבון המנוח לאיש, גם אם הוא "אמור להיות" יורש.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il