שאלה לגבי חוקיות הסכם

  • ייעוץ
    עמנואל | 19/05/2020 09:58

    שלום

    לקוח הסליק בשמים מרשת פארם עוכב ביציאה ובבירור הודה על כמה פעמים ובבדיקה נראה שהגיע כמה פעמים והסתיר מוצרים שונים בתיקו , ביקש לא לערב משטרה והציע פיצוי למקום אלף שקל והתחייב שלא חוזר לסניף .

    הדבר בהסכמה בין שני צדדים והבחור לא רצה תיק פלילי בגלל הצבא , האם הדבר תקין וההסכם חוקי ?

    • שאלה לגבי חוקיות הסכם
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/05/2020 17:18

      עמנואל יקר, המקרה שאתה מתאר, אכן אינו פשוט מבחינת הדין הפלילי, שכן לכאורה, עצם העובדה שאדם שנתפס גונב או מבצע עבירה אחרת, מציע תשלום כדי שלא תוגש כנגדו תלונה פלילית כדין, היא כשלעצמה עבירה של הטרדת עד לכל הפחות ( ואם כבר הוגשה תלונה במשטרה והאדם מבקש כי תמורת תשלום יחזור בו המתלונן מתלונתו הרי זו עבירה של הדחה בחקירה ). מצד שני, אני ער לכך שישנן לא מעט הסכמות אזרחיות דומות, לרבות הסכמות שמנוסחות ע"י עורכי דין ונראה,  כפי המקרה שאתה מתאר ,  שכל עוד מדובר בהסכמה מדעת ללא איום שנכרתה בין הצדדים , הרי שלא יאכפו של הדין הפלילי על מקרה כפי שאתה מתאר-( לעניין תקינותו ותקפותו האזרחית  הרי שכאן יש לפנות לעו"ד בתחום החוזים ולבחון האם החוזה מכסה מצבים שונים כגון מה קורה אם הלקוח חוזר לרשת פארם חרף הבטחתו וכו') מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי