הליכים בגין אירוע שריפה בדירה

  • שריפה בדירה
    סער | 18/05/2020 19:12

    בדירה שאני שוכר פרצה שריפה. עדין לא ידוע באשמת מי אבל ההערכה הסבירה היא שזה יתברר כרשלנות שלי (מכשיר חשמלי כלשהו).

    לבעלת הבית אין ביטוח מבנה והיא דורשת שאשפץ בעצמי את הדירה ואחזיר אותה כפי שקיבלתי אותה, כפי שחוזה השכירות מחייב.

    לי אין ביטוח מבנה אבל יש לי ביטוח תכולה וצד ג'. אני מעוניין לנסות לתבוע את ביטוח צד ג' שלי שלדעת אנשי מקצוע מסויימים אמור לכסות גם נזק למבנה שכן הוא שייך לבעלת הבית שהיא במקרה הזה צד ג' (ואין החרגה מפורשת בפוליסה).

    הבעיה היא שבעלת הבית לא מוכנה לחתום או לכתוב שום דבר או אפילו להתחייב שרשימת הדברים שרשמתי לה שכלולים בנזקים שנגרמו למבנה זאת רשימה סופית.

    כלומר אם אעשה מה שהיא אומרת גם לא אוכל לתבוע את הביטוח וגם היא תמיד תוכל לתבוע אותי אם לדעתה לא תיקנתי את כל הנזקים.

    כעת כבר חודש שהדירה עומדת שרופה ואני משלם שכר דירה כפול.

    האם אני רשאי בינתיים לבטל את הצ'קים של שכר הדירה ולהמתין לתביעה מצידה?

    מה עוד אני צריך לעשות בשלב הזה?

    אציין שחוזה השכירות מסתיים רק באוקטובר.

    • הליכים בגין אירוע שריפה בדירה
      עו"ד גיל קראוס | 19/05/2020 15:55

      צהריים טובים,

      שאלתך בסופו של דבר נוגעת עד כמה שהבנתי לאפשרות ביטול השיקים ולכן אני מציע שתעלה את השאלה בפורום מקרקעין באתר או פורום הוצאה לפועל בשאלה של ביטול השיקים.

      אתה יכול בינתיים להגיש תביעה לביטוח. גם אם בשלב מסוים בעלת הדירה תטען שחלק מהדברים לא תוקנו (טענה שתצטרך להתברר בנפרד) הרי שלפחות חלק מהדברים כן יתוקנו על-ידי הביטוח, במידה והוא יכיר בחבותו לפי הפוליסה.

      יכול להיות שכדאי גם לשקול להביא כבר כעת שמאי מטעמך שיעריך את הנזק שנגרם על מנת שתהיה בפניך חוות דעת שתוכל לעשות בה שימוש גם בתביעה מול הביטוח וגם בהליכים עתידיים ככל ובעלת הדירה תחליט לנקוט נגדך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il