האם ניתן לפתוח בהליך ייצוגי כנגד המדינה בגין הפליה

  • תביעהיצוגית נגד המדינה
    קובי | 18/05/2020 18:48

    שלום, שאלה לגבי תביעת המדינה עקב מענק הקורונה- המדינה ביצעה אפליה תוך פגיעה בכבוד האדם:

    בוצעה אפליה נגד עסקים - לא נמצאנו זכאים למענק בשל סיבה של הפסד! אנו עונים על כל הקריטריונים , אולם אחד הקריטריונים:"הכנסה חייבת מעסק של מעל 24,000 ₪ בשנת 2018". ההכנסות שלנו היו גבוהות מזה אולם עקב הוצאות מרובות באותה שנה, היינו בסה"כ בהפסד בסוף אותה שנה. מתן מענק לעסק אחד תוך שלילת מענק מעסק אחר ורק בגלל שהיה בהפסד, מהווה אפלייה - האם אני לא משלם מיסים? אני כל חודשיים משלם למע"מ סכום של כ-8000 ש"ח! הרי לאבטלה / חל"ת לא זכאי העצמאי , אז אם אחד לא מקבל מענק בעוד שאחר כן מקבל, למרות שגם לו יש ירידה בהכנסות של אותה תקופה= אפליה. הוא צריך לספוג עונש על זה שהיו לו הוצאות מרובות? כך שזה שלא מקבל נשאר קירח מכאן ומכאן- לא חל"ת, לא אבטלה ולא מענק. בעוד שגם שכירים וגם עצמאים אחרים נהנים. אם היה לי פטור ממע"מ עקב הפסד של אותה שנה אז סבבה. אבל שום פטור לא קיבלנו, ועוד להיפך, שילמנו כנדרש את כל המסים כולל משכורות , דמי הבראה וכו' על מנת לשמור על זכויות העובדים שהיו לנו (ולצערי עקב הקורונה פוטרו תודות ל"עזרת המדינה" הנ"ל כי אנו עסק ממש קטן)

      אני לא בטוח שלרשות המסים הייתה הסמכות לבצע את האפליה שהם עשו.

    אשמח לקבל חוות דעת לגבי אפשרות של תביעה יצוגית במקרה זה וסיכוייה + עלויות

    תודה

    • האם ניתן לפתוח בהליך ייצוגי כנגד המדינה בגין הפליה
      עו"ד עמירם טפירו | 31/05/2020 16:31

      קובי שלום,

      אני מבין את התסכול המובע בפנייתך.

      יחד עם זאת, מנגנון התביעה הייצוגית כנגד המדינה מוגבל למקרים ספציפיים המנויים בתוספת השנייה לחוק. לצערי המקרה שאתה מתאר - אפליה במענקים - אינה כלולה בתוספת זו (שעיקרה, כנגד רשות, מס או אגרה שנגבו שלא כדין).

      לדידי מדובר גם בכלל בהליך בעל סיכויים לא גבוהים, אולם הליך שכזה יש לבחון בערכאות מנהליות (ביהמ"ש לעניינים מנהלים ו/או בגצ תלוי בדיוק כנגד איזה הוראת דין בוחרים לעתור).

      מ

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il