חתימה על ערבות להלוואה מטעם המדינה

  • איך חתימת ערבות לבעלי יכולה להזיק לי בגירושים
    נויה | 17/05/2020 17:25

    אני ובעלי מדברים על גירושים, אנו זקוקים להלוואה של כ 100,000 ש"ח כדי להתקיים. המדינה מוכנה לתת לנו את ההלוואה בתנאי שבעלי יהיה הלווה ואני אהינ ערבה יחידה לכל הסכום. כאשר החזר ההלוה יתחיל רק בעוד שנה.

    אם נתגרש נניח תוך חצי שנה, אז בעלי יוכל בעוד חצי שנה לאחר מכן להימנע מלהתחיל להחזיר את ההלוואה ואז ההחזר של ההלווה יושת עלי כערבה יחידה, ולכן אני לא רוצה לחתום לו ערבות.

    אני שואלת האם בהליך גירושים יש משהו שיכול להגן עליי מלשאת לבדי בעלות כל ההלוואה למרות שאני אחשב כערבה יחידה? ובכך יכול לאפשר לי לחתום לו ערבות כערבה יחידה על כל ההלוואה מצד אחד ולדעת שאם נתגרש סכום ההלווה יתחלק ביננו שווה בשווה מצד שני?

    תודה רבה

    • חתימה על ערבות להלוואה מטעם המדינה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/05/2020 17:46

      נויה שלום,

      הסוגיה שאת מעלה אכן מורכבת ובעיקרון לא מומלץ לקחת הלוואות, כאשר נושא הגירושין עומד על הפרק.
      אולם מצד שני - אתם אמורים להיות מסוגלים להתקיים.
      כדי להבטיח אותך ולמנוע מצב שבסופו של דבר החוב יחול רק עליך, אני מאוד ממליצה לפנות לעו"ד אשר יסייע לך לערוך מסמך, בינך לבין בעלך, שקובע את כללי חלוקת החוב ביניכם, במקרה של גירושין.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il