האם נושים זכאים להיפרע מחלקו של פושט רגל בירושת הוריו?

  • הסכם תשלומים
    מוטי | 17/05/2020 16:36

    שלום רב.
    יש לי שתי שאלות .

    האחת , האם העובדה שקבעו לי הסכם תשלומים שהוא 50 אחוז מהחוב , יכולה למנוע מהנושים לגבות את כל החוב במידה שאחד ההורים שלי ניפטר והחלק שלי בירושה גדול מהחוב ? למעשה אני שואל האם ההסכם גובר על כל דבר אחר , מה שאומר שכל עוד אני עומד בתשלומים, אז מה שניקבע בהסכם זה מה שישולם בסוף ולא משנה אם ירושה נופלת לידי בדרך ?

    שאלה שנייה , אם אני אמות לפני שאחד ההורים שלי יילך לעולמו , האם אני או הנושים שלי כבר לא נחשבים כיורש ים ולמעשה החוב הולך איתי לקבר ורק שני האחים שלי יירשו את מה שנישאר ?

    תודה

    • האם נושים זכאים להיפרע מחלקו של פושט רגל בירושת הוריו?
      עו"ד עומר נירהוד | 23/05/2020 23:29

      אם אחד ההורים שלך ילך לעולמו לפני שאת מקבלת הפטר חלוט, הנושים יהיו זכאים לירושה עד למלוא גובה הנשיה.

      אם את תלכי לעולמך, הילדים שלך ובעלך יורשים אחריך, והם יהיו זכאים לירושה - שוב, בכפוף לתנאי הראשון.

      שיהיו לך חיים נפלאים :)

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il