למה השופטת לא החליטה בנוגע לרכיב מסויים?

  • שאלה בקשר לפסק דין
    אליהו | 17/05/2020 07:42

    שלום רב,
    ניתן פסק דין בהעדר צדדים.
    בסוף פסק הדין רשום: המזכירות תמציא העתק פסק הדין לצדדים ותסגור את התיקים שבכותרת, למעט תמ"ש-000 במסגרתו תקבע ת.פ. ליום 20.6.12( לצורך עיון בעמדות הצדדים בהתייחס להצעת בית
    המשפט, כמפורט בסעיף81 לפסק הדין.

    סעיף 81:.בטרם חתימה, בית המשפט ממליץ לצדדים להביא לכדי סיום את מכלול המחלוקות ביניהם, עם מתן פסק דין זה.

    השאלה שלי האם אני יכול שלא להסכים ולהמשיך במשפט או שחייבים לערער רק במחוזי??
    אני לא מצליח להבין זה פסק דין אז למה השופטת ממליצה לנו ולא מחליטה ??
    תודה

    • למה השופטת לא החליטה בנוגע לרכיב מסויים?
      עו"ד רוית טוב-לי | 17/05/2020 09:38

      אליהו, שלום,

      כמובן שעל מנת לתת לך תשובה מושכלת צריך לעיין בפסק הדין... אבל על פניו, השופטת הכריעה לגבי הכל למעט לגבי רכיב אחד שנותר פתוח, שבו היא המליצה לצדדים להתפשר. על הצדדים להודיע האם הגיעו להסכמה, ואם לא, השופטת תכריע גם ברכיב הזה.

      בכל מקרה, אינך חייב להסכים להצעה לעולם, ואתה רשאי לעמוד על קבלת פסק דין. אין בכך לפגוע בזכותך להגיש ערעור על פסק הדין, אך בלי שניתן פסק דין סופי, ביכולתך לערער רק על הרכיבים שכבר הוכרעו.

      בגלל שאלו דברים גורליים, מומלץ שתפנה עם פסק הדין לייעוץ פרטני ומושכל, ולא תסתפק בניחושים שלי.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il