כיצד ניתן להקל בעונש המאסר?

  • הקלה בעונש מאסר
    סוקרטס | 15/05/2020 17:56

    שלום,אילו אמצעים אפשר להפעיל והאם יש יכולת, להקל בעונש אסיר, הנשפט ל 16 שנה, בעוון אונס אלים.
    זו הפעם היחידה שהנל נפגש עם החוק. סיים תיכון, סיים צבא- קרבי, עבד ואולם היה נתון להשפעה של סם נייס גיא שחולל שמות והביא אותו באותו ערב נורא+ שתיה בפאב, לבצע מעשה קשה.
    הבחור ביקש עונש, ידע שמגיע לו, היה אכול יסורי מצפון על המעשה הקשה. ואולם העונש לא היה מידתי!!! הנאנסת ניתה אישה בוגרת.שום דבר לא מצדיק את המעשה.
    בכלא למד מספר רב של קורסים באוניברביטה. משתתף בסדנאות גמילה עברות מין וכל מה שהכלא מציע.
    רכש את אמון המערכת ונתנו לו לעבוד במרפאה. זה מקום שצריך בו סיווג.וזאת על אף שהיה בסמים .
    תקדים נוסף שיצר, התקבל לרדיו הארצי.
    עד כה עברייני מין לא התקבלו.
    יוצא לחופשות ללא אזיק.
    נגמל גם מעישון סיגריות. מחליף ספרים באדיקות. עוף מוזר בסביבה ,עם שפה שונה ותרבות שונה.
    ואולם מעד!!!
    ביהמש העליון, פסק בזמנו בערעור שפסיקת בית המשפט קמא תקפה.
    עברו 7 שנים. מה/איך אפשר לעזור ולמזער את התקופה.
    תודה

    • כיצד ניתן להקל בעונש המאסר?
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/05/2020 09:20

      סוקרטס יקר, עונשו של אסיר אשר ערעורו על חומרת עונשו נדחה, ניתן להקל רק באמצעות פניה לנשיא המדינה בבקשת חנינה וייתכן מאוד שכך כדאי לבחור לעשות לאור הנסיבות החריגות שאתה מתאר כאן. ( כמובן, שכשיגיע הזמן המתאים הוא יוכל גם לבקש לנכות לו שליש ומנהלי ולאור המתואר כאן נראה כי יש לו סיכוי טוב לניכוי שליש). מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי