מילוי שאלון רפואי לפני טיפול קוסמטיקאית האם חיוני?

  • טיפול פנים אצל קוסמטיקאית
    דנית | 14/05/2020 13:21

    עשיתי טיפול פנים אצל קוסמטיקאית, והתברר שבאחד מהקרמים שבו השתמשה יש חומר שאסור לי לשימוש (בגלל מצב אלרגי שאני סובלת ממנו, אורטיקריה). אציין כי לא התבקשתי למלא אף טופס על מצב בריאותי, לא נשאלתי שאלות, ולא נעשה בירור כלשהו מצידה בטרם השתמשה בחומר הנ"ל. מאז הטיפול יש החמרה במצבי. האם אני יכולה לתבוע אותה על טיפול רשלני? תודה.

    • מילוי שאלון רפואי לפני טיפול קוסמטיקאית האם חיוני?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 17/05/2020 09:32

      דנית שלום,

      אין ספק שהעובדה שהקוסמטיקאית לא ביקשה ממך טרם הטיפול למלא שאלון בריאות אינה תקינה, מנוגדת לסטנדרטים מקצועיים נדרשים על פי החוק ולהנחיות של משרד הבריאות.

      מילוי שאלון חיוני על מנת לוודא בין היתר שאינך לוקחת תרופה המונעת ביצוע טיפול מסויים או אלרגית לחומר כלשהו הנמצא כמרכיב בחומר ו/או משחה שהשימוש בהם על עורך יכול לגרום לתגובה אלרגית, אשר במקרים מסוימים יכולה להיות מסוכנת ולגרום לתוצאות חמורות.

      לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית, מלבד הוכחת הרשלנות, יש להוכיח גם כי בעקבות הרשלנות נגרם נזק. על מנת שהגשת תביעה כזו תהיה כדאית מבחינה כלכלית, על הנזק להיות ממשי ו/או בלתי הפיך.

      במקרה שלך לא ברור לי מה חומרת הנזק שנגרם לך.

      על מנת לבחון את כדאיות התביעה, תוכלי להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום הרשלנות רפואית.

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com