האם ניתן להפחית דמי שכירות בשל הפרש בשטח הדירה

  • חוק פינוי
    עמית | 14/05/2020 10:22

    שלום,

    ברצוני לדעת האם יש לי הגנה טובה לפי חוק פינוי כדייר אשר הוטעה ע\"י המשכיר והמתווך בקשר למושכר אשר הושכר כדירה בת 3 חדרים כשבפועל התגלה כי מדובר ב-2 חדרים וממ\"ד אשר הוסווה להיות חדר בכך,שבמקום דלת תקנית הותקנה דלת רגילה ?

    אני עדיין מתגורר במושכר אבל סבור שבגלל ההטעיה אני זכאי להפחית מדמי השכירות בגובה התמורה של העדר חדר וחיוב עבור חדר שמיועד להיות ממ\"ד?

    • האם ניתן להפחית דמי שכירות בשל הפרש בשטח הדירה
      עו"ד אלי מור | 17/05/2020 12:01

      עמית שלום

      מהנתונים שמסרת נראה שיש לך טענות כנגד המושכר.

      ככלל, יש לבחון את הגדרת המושכר בהסכם השכירות באם הוא תואם את המושכר בפועל. ואם היו התחייבויות לתיקונים מצד המשכיר.

      לדעתי, מהמידע שמסרת, לא תהיה זכאי להפחתה מדמי השכירות מאחר ואני מניח ששכרת את הדירה לאחר שראית אותה ומצאת אותה מתאימה לצרכיך וזה חשוב יותר מהגדרת הדירה בגוף ההסכם.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il