עריכת יפוי כח מתמשך

  • יפוי כוח מתמשך
    סופוקלס | 13/05/2020 12:33

    שלום, האם בני זוג יכולים לערוך באופן עצמאי, יפוי כוח מתמשך? יש ביניהם הסכם ממון+ ת זוגיות.
    אלמן+3, גרושה+2. חשבונות בנק נפרדים.הרצון בהסכם לגוף/ נפש, רפואי בלבד, לא רכושי. ואולם, היות והגבר גר אצל האישה ונותן כל שבוע סכום להחזקת הבית, מה קורה ביום בו לא יהיה צלול, מתפקד נפשית, דמנציה וכו.
    במידה, ובנו השותף בחשבון לא ישחרר כסף לצורך טיפול רפואי, אביזרים וכמו כן למחיה בשוטף. אנא אנו באים?
    תודה

    • עריכת יפוי כח מתמשך
      עו"ד מיקי חשמונאי | 14/05/2020 19:08

      שלום רב,

      יפוי כח מתמשך נערך על ידי כל אדם בנפרד, ללא קשר למצבו המשפחתי ועם מי הוא חי.
      לכן ולאור העובדה שמומלץ מאוד, תמיד (בין אם חיים בזוגיות ובין אם לאו, בין אם חיים בפרק א' ובין אם לאו), כדי להנחות את מי שבוחרים כמיופה כח, מה מבקשים שייעשה, כאשר יפוי הכח ייכנס לתוקף.
      באופן ספציפי לשאלה, מומלץ כמובן שבן הזוג יערוך יפוי כח ובו, ייתן הוראות למיופה הכח, כיצד לפעול במצבים השונים שעלולים לקרות, לרבות מצב של צורך בטיפול רפואי, העברה למוסד סיעודי, טיפול על ידי מטפל זר ועוד, כדי להסדיר מראש את הנושא.
      במקרה כזה, אם מיופה הכח לא יפעל בהתאם להוראות מייפה הכח, ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשה לחייבו לעשות זאת או לנקוט בצעדים אחרים, כדי לפעול בהתאם להוראות מייפה הכח.
      אני מאוד ממליצה לפנות לעו"ד שמוסמך לערוך יפוי כח מתמשך ולהתייעץ איתו בנושא, רצוי כמובן לבוא יחד עם בן הזוג.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il