האם פרסום אירוע פלילי מהווה לשון הרע?

  • מה מותר ואינו נחשב לשון הרע או הוצאת דיבה
    חני | 11/05/2020 19:57

    רופא פרטי שלי פגע בי מינית ובדרכים נוספות. ככל שאספר על מה שעשה לי לאדם בודד בהודעה בפרטי בפייסבוק למשל , האם ניתן לתבוע אותי בשל כך?

    מה כן מותר לי לעשות או איך ולמי מותר לי לספר באופן שלא יחשוף אותי לתביעה?

    תודה רבה

    • האם פרסום אירוע פלילי מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 12/05/2020 14:51

      חני שלום,

      צר לי על הסיטואציה שתיארת. אני יכול רק לדמיין מה הינך עוברת. ללא קשר לתשובתי אני ממליץ לפנות למשטרה בעניין או לכל הפחות לעו"ד העוסק בתחום הפלילי לייעוץ.

      לגופו של עניין, תיאור המעשים שנעשו לך יכול להוות לשון הרע, תלוי בנסיבות ובמטרת הפרסום שלך. לצורך העניין, גם שליחת התיאור בהודעה פרטית מהווה פרסום לכל דבר ועניין. יחד עם זאת, במסגרת הליך משפטי תוכלי להתגונן תוך שימוש בטענת "אמת דיברתי" אך תצטרכי להוכיח את אמיתות דבריך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il