שאלה בנוגע להתיישנות עבירות ועוד

  • עבירה פלילית
    דינה | 11/05/2020 19:44

    נעשה  זיוף חתימות שלי בחברה שהייתה רשומה על שמי. הזיוף נעשה בהוראת הגרוש וגרם לי לחובות גדולים ולפשיטת רגל. מה כדאי לעשות כדי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לי ? האם יש צורך להגיש תלונה במשטרה על הזיוף ? האם יש התיישנות על הגשת תלונה על עבירות פליליות כי עברו כמה שנים מאז ?

    • שאלה בנוגע להתיישנות עבירות ועוד
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/05/2020 11:14

      דינה יקרה, חוק סדר הדין הפלילי קובע שאכן יש התיישנות על עבירות ואם למשל הגרוש שלך היה נושא משרה בחברה שלך, והעבירה שלו היא של זיוף, הרי שאם חלפו 5 שנים מעת ביצוע העבירה, הרי שהיא התיישנה. עוד חשוב לדעת, כי אף אם העבירה לא התיישנה, אך עברו מספר שנים מעת ביצועה כשאת ידעת על ביצוע העבירה מספר שנים, הרי שבהחלט ייתכן שתלונה תגנז בהעדר עניין לציבור. יחד עם זאת, אין חובה להגיש תלונה במשטרה בכדי לתבוע את הפיצויים המגיעים לך בגין הנזקים שנגרמו שלך בשל התנהלותו הפלילית של הגרוש שלך- ולעניין זה כדאי לפנות לעו"ד בתחום המתאים. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי