גביית מזונות עבר

  • גביית מזונות עבר
    גילה | 11/05/2020 19:33

    הגרוש היה בפשיטת רגל והיגשתי בקשה לקציבת מזונות . הגרוש הפסיק לשלם את קציבת המזונות והליך הפש"ר שלו בוטל. האם בזמן הליך הפש"ר הייתה אפשרות לפתוח תיק בהוצל"פ לגביית הפרשי המזונות ?
    קיבלתי הבטחת הכנסה חלקית שהתחשבה בגובה קציבת המזונות - האם בגביית הפרשי המזונות בהוצל"פ יקזזו לי את הבטחת ההכנסה שקיבלתי מגובה חוב מזונות ?
    לגבי גביית מזונות עבר מעל שנתיים ,התבקשתי מההוצל"פ להביא אישור מביהמ"ש . הגרוש מתנגד לגביית מזונות עבר בטענות של שיהוי כאילו היה עלי לפעול עוד בזמן היותו בפש"ר לגביית הפרשי המזונות - האם נכון ?
    וכן טוען שעלי להוכיח כי אני עדיין צריכה את הכסף של המזונות עבר שלא שילם - כלומר להוכיח שיש לי חובות ,הלוואות ומצב כלכלי קשה - האם באמת חלה עלי חובת ההוכחה כזו?
    לציין שהתקבל פס"ד מזונות בפשרה ( שניתן לפתוח אותו ללא צורך בשינוי בנסיבות ) לפיו הגרוש ישלם את מזונות העבר במלואם בהתאם להחלטת המזונות הזמניים עד לתאריך הפס"ד של משמורת משותפת . החל מתאריך פס"ד ,גובה המזונות יופחת לגובה הדומה לקציבת המזונות וזאת עקב קבלת פס"ד למשמורת משותפת .
    האם ניתן לגבות מזונות עתיד מעיקול של תיק הפש"ר של הגרוש במידה ויש פסק דין ? האם זה רלוונטי גם אם מדובר במזונות נמוכים כאשר האם מקבלת במקביל הבטחת הכנסה ?

    • גביית מזונות עבר
      עו"ד משה שרגא | 14/05/2020 15:48

      באופן כללי גביית מזונות עבר מחייב שהיה בפש"ר ושבו לא ניתן היתר לנקיטת הליכים כנגד החייב לא צריכה להוות בעיה.

      יחד עם זאת יש לבחון את המצב של עניינך באופן מעמיק על מנת לתת לך תשובות ולא ניתן , לצערי, לעשות זאת באמצעות פורום נכבד זה, טוב ככל שיהיה.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info