גביית מזונות עבר

  • גביית מזונות עבר
    גילה | 11/05/2020 19:13

    הגרוש היה בהליך פש"ר ולכן הגשתי בקשה לקציבת מזונות . המחוזי פסק קציבת  מזונות נמוכה מהחלטה על מזונות זמניים שהתקבלה בביהמ"ש למשפחה . הגרוש ניסה להפחית את החלטת המזונות הזמניים ואני התנגדתי. לאחרונה התקבלה החלטה על משמורת משותפת - בעקבותיה התקבל פסד דין מזונות בפשרה שניתן לפתוח אותו מחדש ללא שינוי בנסיבות . בפס"ד נכתב שמזונות העבר ישולמו במלואם לפי החלטת המזונות הזמניים .במקביל התבטל הליך  הפש"ר של הגרוש עקב ניצולרקקלרעה של ההליך שכן הגרוש הפסיק לשלם גם את קציבת המזונות.ורק אז הגשתייי בקשה להוצל"פ לגביית מזונות עבר והסתבר שיש צורך באישור של ביהמ"ש למשפחה לגביית מזונות מעבר לשנתיים אחורה מיום פתיחת התיק בהוצל"פ. כעת הגרוש מתנגד לגביית מזונות עבר בטענות של שיהוי כאילו היה עלי לפעול לגבייה של הפרשי המזונות בהוצל"פ עוד לפני ביטול הליך הפש"ר -האם זה בכלל אפשרי ?
    כמו כן טוען שעלי להוכיח כי אני עדיין זקוקה למזונות והפרשי מזונות עבר- האם באמת עלי להוכיח הלוואות וחובות דיברתי עקב אי תשלום הפרשי המזונות ומזונות ? האם אלו טענות קבילות ?

    • גביית מזונות עבר
      עו"ד רוית טוב-לי | 14/05/2020 14:24

      גילה, שלום,

      אנא הפני את שאלתך לפורום פשיטות רגל והוצל"פ באתרנו.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il