סירוב להנפיק כרטיס אשראי חוץ בנקאי

  • סירוב הנפקת כרטיס חוץ בנקאי - בגלל הבנק?
    סיגלית | 08/05/2020 02:00

    שלום,

    אני לקוחה של בנק מסויים, שנים רבות, אני גם לקוחה מאוד טובה
    מרוויחה משכורת יפה, מעולם לא היתה לי הוצאה לפועל או חוב, אפילו של שקל אחד
    מעולם לא חזר לי צ'ק, אף פעם לא היה לי מינוס בחשבון. הכל תקין לחלוטין מבחינה כלכלית
    אני מחזיקה גם 2 כרטיסים חוץ בנקאיים וכרטיס בנקאי. אני מה שמוגדרת כלקוחה מעולה

    פניתי לאחת מחברות האשראי במסגרת הנפקת כרטיס אשראי לאחר הסופרמרקטים
    ולתדהמתי קיבלתי סירוב, הנציגה טוענת שזה לא בגלל דירוג האשראי שלי, אלא שהסיבה היא שהבנק שלח סירוב.
    אני פשוט לא מבינה, מה לבנק ולכרטיס חוץ בנקאי? למה שיסרב כאשר אני לקוחה כל כך טובה עם כסף בחשבון ופקדונות גדולים של מאות אלפי שקלים ומתנהלת כל כך טוב כלכלית במשך 30 שנה?

    נשמע לי מוזר שדווקא הבנק, שאינו צד בכלל במתן אשראי חוץ בנקאי הוא זה שישלח סירוב לאותה חברת אשראי שרצתה להנפיק לי כרטיס חוץ בנקאי.
    פניתי לבנק והם לא יודעים להגיד לי מי שלח לחברת האשראי סירוב

    נתקלת פעם במקרה כזה?

    • סירוב להנפיק כרטיס אשראי חוץ בנקאי
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/05/2020 16:37

      שלום רב,

      לבנק אין כל נגיעה ביחס להנפקת כרטיס חוץ בנקאי. שיקול הדעת הוא רק של הגוף המנפיק.

      או שהתקבל מידע שלילי מהבנק, או שהגוף המנפיק לא מעוניין להנפיק לך כרטיס.

      את יכולה לדרוש מהגוף אליו פנית תשובה ברורה לסירוב, או שפשוט תפני לגוף אחר: לא אלמן ישראל.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • תודה, וברשותך המשך לשאלה
        סיגלית | 08/05/2020 17:37

        אז הנציגה שאמרה לי לפנות לבנק כנראה הטעתה אותי?

        היא אומרת שהסיבה שהיא מקבלת היא 04 - סירוב של הבנק.
        ואני אומרת לה - אין לבנק שום נגיעה לעניין.
        האם בנק יכול להגביל מספר הוראות קבע שמאושרות בחשבון ומכאן הבעיה?
        ובעצם הרי לא ביקשתי לאשר שום הוראות קבע, רק לקבל אישור ראשוני להנפקה.

        הוצאתי אתמול דו"ח נתוני אשראי על עצמי מבנק ישראל - הכל תקין ומעבר לכך!

        איזו עוד סיבה יכולה להיות?
        מעולם לא סורבתי לאשראי כלשהו, והאשראי שלי בשתי הכרטיסים החוץ בנקאיים עומד על 84 אלף שקל ביחד. ואני מנצלת אולי 10,000 מתוך המסגרות הללו. ותמיד משלמת חובותיי בזמן.
        יש עוד כיוון לדעתך? חוץ מהמידע שחברת האשראי ביקשה מלשכת האשראי לגביי (חוק נתוני אשראי החדש) ואישרתי. מה עוד יכול להיות?

        חברת האשראי אומרת שחוץ מסירוב הבנק אין לה מידע נוסף