שאלה בנוגע לרישום משטרתי

  • רישום
    שמרית | 05/05/2020 11:10

    חקרו אותי לפני 8 שנים ותיק נסגר מחוסר ראיות לפני 8 שנים. כמובן שלא הוגש כתב אישום. האם יש היום רישום כלשהו נגדי?

    • שאלה בנוגע לרישום משטרתי
      עו"ד אמיר מורשתי | 05/05/2020 15:44

      שמרית יקרה, המשטרה מנהלת רישום נפרד של תיקים סגורים. ככל ומדובר בתיק מסוג עוון ( עבירה שהעונש הקבוע לצידה לא עולה על 3 שנים ) וככל ולא נסגרו כנגדך תיקים נוספים מאוחרים לאירוע המתואר, בהחלט ייתכן והרישום המשטרתי נמחק במחיקה אוטומטית בהתאם לתקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים (אמות מידה לביטול רישומי משטרה), תשס"ט-2009. ככל ומדובר בעבירה מסוג פשע, הרי שניתן לפנות לחוליית ביטול רישום פלילי במשטרת ישראל בכדי לבטל הרישום. כך או כך, עצתי לך היא לפנות לכל תחנת משטרה ולבקש לעיין ברישום המשטרתי שלך, ככל והרישום נמחק הדבר יאמר לך וככל ומדובר ברישום שעדיין מופיע, עצתי לך לפנות לעו"ד פלילי אשר יכין עבורך בקשה מנומקת לביטול הרישום . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • מחיקה
        שמרית | 05/05/2020 15:45

        אם זה פשע מתי אמור להמחק מעצמו

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 12/05/2020 15:07

          שמרית יקרה, לצערנו, כאשר מדובר ברישום משטרתי של תיק פשע, הוא לא נמחק בעצמו! לצורך מחיקתו, יש לפנות בבקשה מסודרת בהתאם לעקרונות המוסדרים בתקנות המרשם הפלילי( אמות מידה לביטול רישומי משטרה ) , כדי להצליח למחוק את הרישום האמור- מומלץ מאוד להסתייע בעו"ד פלילי בעל ניסיון בנושא

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי