סכיזופרן שמעוניין להגיש תלונה – מה עליו לעשות?

  • אמינות תלונה ונטילת כדורים נגד פסיכוזה
    סיגל | 30/04/2020 12:01

    רקע לשאלה:
    אני נוטלת כדורים נגד פסיכוזה ומאובחנת כלוקה בסכיזופרניה, ברור לי שמי שאתלונן כנגדו יטען במשטרה שהתלונות שלי הן דימיון שלי.מציינת שהכדורים שאני נוטלת בעצמם יכולים לגרום כתופעת לוואי למחשבות שווא.

    שאלתי היא:
    כשנה או יותר לא הייתי אצל פסיכיאטר, מה עלי לעשות על מנת שתלונתי תחשב כאמינה ומקובלת, האם לתת את התלונה כשאני מצהירה שאני נוטלת כדורים פסיכיאטריים? או לתת אותה כשאני מצהירה דווקא שאני לא נוטלת כדורים פסיכיאטריים? מה עדיף על מנת שיתייחסו לתלונתי כתלונה אמינה ? והאם ניתן לעשות דבר מה נוסף?

    תודה

    • סכיזופרן שמעוניין להגיש תלונה – מה עליו לעשות?
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/04/2020 13:05

      סיגל יקרה,

      ראשית, אם את מעוניינת שיתייחסו לתלונתך כאמינה, אז ראשית חוכמה יש לדאוג לומר את האמת ולכן הצהרה שקרית אינה באה בחשבון.

      שנית, כדאי לבחון האם יש לך ראיות נוספות לכך שאכן נעברה כלפייך עבירה (הכוונה בנוספות, היא עדים נוספים שהיו עדים למעשה, מסמכים, הקלטות, מסרונים , צילומים וכו') ולבסוף, וככל ואת בטוחה שתלונתך הינה אמת ואינה תוצאה של מחשבות שווא בשל אי נטילת התרופות, כדאי לבקש שחוקר מיוחד יחקור אותך בהתאם לחוק הליכי חקירה והעדה (התאמה לאנשים עם מוגבלות שכלית או נפשית).

       מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה לא התכוונתי לשקר התכוונתי
        סיגל | 30/04/2020 16:41

        לא הובנתי נכון, לא התכוונתי לשקר חלילה, אלא התכוונתי להפסיק ליטול את התרופות באם הפסקתן תגרום לכך שלא יחשבו שאני מתלוננת בגלל השפעתן. אז אשאל ב אם אפסיק ליטול אותן זה יוסיף אמינות? או להפך ?
        אם אביא מסמך מפסיכיאטר שאני כשרה לתת עדות למרות מחלתי זה יעזור?

        תודה רבה

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 03/05/2020 09:22

          סיגל יקרה,

           ראשית נהוג לחשוב שאיזון מושג כתוצאה מנטילת תרופות ולא מאי נטילתן כך, שספק גדול בעיני אם חוקר יסבור שנטילת תרופות פסיכיאטריות לפי הוראות הרופא המטפל הן סיבה לכך שאת ממציאה דברים.

           לגבי הבאת מסמך מהפסיכיאטר המטפל לגבי כשרותך להעיד, הרי שבהחלט ניתן להביא מסמך כזה.

          מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי