מה תוקף של פסק דין שאושר, אך הגט לא בוצע?

  • הסכם גירושין ללא גט
    רחל | 30/04/2020 01:50

    שלום רב
    זוג עבר משבר ועשה הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין. עברו 3 חודשים וטרם פנו לרבנות. החליטו לבחון האם יכולים לחדש הקשר בינהם.
    1. האם העובדה שלא עשו סידור גט ולא התגרשו סופית מסכן את תוקף ההסכם?
    2. אם יחדשו את הקשר בינהם מבלי לחזור להתגורר יחדיו ומבלי להתגרש ברבנות, האם ההסכם יישאר בתוקף?
    תודה רבה
    רחל

    • מה תוקף של פסק דין שאושר, אך הגט לא בוצע?
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/05/2020 19:19

      רחל, שלום,

      אם פסק הדין אושר וקיבל תוקף של פסק דין, הרי שהוא מחייב. זה שלא מקיימים תניה אחת ממנו (הגט), לא פוטר מקיום התניות האחרות, אלא אם נכתב בהסכם אחרת. ניתן לטעון שההסכם בוטל בהתנהגות, אבל זה סיכון.

      לכן הייתי ממליצה לצדדים לערוך הסכם שלום בית ולחלופין גירושין, המבטל את פסק הדין. זהו מנגנון שנועד בדיוק למקרים כאלה, ותפקידו לנסות להציל את הנישואין, בלי לפגוע בזכויות או בוודאות של הצדדים.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il