שאלה בנוגע לעבירת האיומים

  • ירצחו אותך
    עמי | 28/04/2020 23:01

    בהמון דיונים נאמרות המילים "ירצחו אותך!" . האם אדם שאומר את המילים "ירצחו אותך" הוא למעשה מאיים ברצח?

    • שאלה בנוגע לעבירת האיומים
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/04/2020 11:27

      עמי יקר, אינני יודע למה כוונתך כשאתה אומר " בהמון דיונים" - אבל בסופו של דבר יש לנתח כל מקרה בהתאם לנסיבות המקרה ובהתאם לדרישת עבירת האיומים אשר בחוק העונשין הקובעת :192." המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים."

      לדוגמא: אם אדם פונה לאחר ואומר לו שאם עוד פעם יסתכל על חברתו " ירצחו אותך!" זה יחשב כאיומים, לעומת זאת, אם אדם פונה בדאגה לחברו ואומר לו שהוא חושש לחייו וכי אם יכנס לשטחים "ירצחו אותך", אין מדובר באיומים. מקווה שהייתי לך לעזר

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

    • ברור כשמש!
      צמח המעפיל | 01/05/2020 20:43

      אדם שאומר את המילים "ירצחו אותך" מאיים ברצח כפי שאדם אשר אומר את המשפט "סוף גנב לתליה" הוא גנב. במדינת ישראל, האדם היחידי שסופו תליה היה אייכמן שהיה שותף ברצח העם היהודי. אייכמן נשפט כרוצח למרות שהוא לא רצח במו ידיו. "הוא צריך טיפול מיוחד" מילים שהיו שגורות בפי הנאצים אשר אמרו את המילים לפני שהם שלחו יהודים לתוך המשרפות.   אין להקל ראש בנסיבות!