שימוש לרעה בסמכות ע"י עובד ציבור

  • איזה עבירות נעברו במקרה הבא
    יהודית | 28/04/2020 13:27

    אחרי ועדה לקבלת קצבת נכות שהיתה לאדם בקרן פנסיה ושבה המטופל דיבר כנגד הפסיכיאטר שלו לשעבר, אותו פסיכיאטר פעל מאחורי גבו של המטופל בענייניו בקרן הפנסיה כדי לפגוע לו בזכויות שבקרן ואף פגע בזכויותיו.
    איזה עבירות עובר אדם או פסיכיאטר לשעבר, אשר פועל כך? תודה רבה

    • שימוש לרעה בסמכות ע"י עובד ציבור
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/04/2020 10:56

      יהודית יקרה, ככל והפסיכיאטר עובד בשירות הציבורי והוא ניצל את מעמדו כדי לפגוע שלא כדין בזכויות של מטופל הרי ייתכן והוא עבר על עבירה לפי סעיף 280 לחוק העונשין: ". עובד הציבור העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:
      (1) תוך שימוש לרעה בסמכותו הוא עושה או מורה לעשות מעשה שרירותי הפוגע בזכותו של אחר;"
      כדאי לדעת, שלא מצופה מהאזרח המגיש תלונה במשטרה להכיר את סעיפי חוק העונשין אלא למסור תלונה מסודרת על המעשים הפליליים שנעשו כנגדו וכן את הראיות שיש לו לכך.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה אך הפסיכיאטר הוא פרטי ולא עובד ציבור
        יהודית | 30/04/2020 11:50

        תודה על המענה,
        אך מדובר בפסיכיאטר פרטי ולא בפסיכיאטר שהינו עובד ציבור, אז איזה עברות נעברו במקרה דנן בו מדובר בפסיכיאטר פרטי?
        תודה רבה

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 06/05/2020 12:45

          יהודית יקרה, המעשים של הפסיכיאטר הפרטי כנראה שאינם מהווים עבירה פלילית אך כדאי לזכור שפסיכיאטר ככל רופא אחר, כפוף לדין המשמעתי של הרופאים וניתן להגיש כנגדו תלונה לועדת האתיקה של הרופאים אשר בסמכותה אף לשלול את רישיונו. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי