פרודתי רשמה את הילדים למעון ללא ידיעתי. מה לעשות?

  • רישום למעון ללא ידיעתי
    יוסי | 27/04/2020 20:00

    שלום לכולם
    לפני שנה גרושתי (בזמנו היינו פרודים) רשמה את הילדים שלי למעון וגם הייתה איתם ביומם הראשון במעון ללא ידיעתי והסכמתי.
    הדבר הזה נודע לי רק מספר שבועות מאוחר יותר. עכשיו שאני גרוש כ-4 חודשים אני רוצה לבדוק את הנושא.

    האם יש לי קייס לתביעה? אם כן אשמח אם תוכלו להסביר קצת במסגרת הפורום
    תודה

    • פרודתי רשמה את הילדים למעון ללא ידיעתי. מה לעשות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/05/2020 19:11

      יוסי, שלום,

      אכן כאשר ההורים נשואים מספיקה חתימה רק של אחד מהם כדי לרשום את הילדים למעון.

      לא ברור משאלתך האם אתה מתנגד לעצם לימוד הילדים במעון, למעון הספציפי, לעלות, או למה בדיוק.

      אתה יכול לפנות לבית המשפט או לבית הדין במסגרת הליך משמורת, אבל השאלה מה אתה רוצה: להעביר אותם למעון אחר? שלא יהיו במעון בכלל? לבית המשפט פונים כדי לקבל סעד מוגדר, לא כדי לעשות "נו, נו, נו" לצד השני.

      בכל מקרה, תתקשה להסביר מדוע חיכית זמן רב מבלי לפעול, מרגע שנודע לך דבר הרישום.

      בגלל שחשוב לזקק את הצרכים האמיתיים העכשוויים שלך כדי לגבש אסטרטגיה נכונה וכוללת, אני ממליצה לך בחום שלא לפעול לפני שתתייעץ ייעוץ פרטני ומקיף עם עו"ד מנוסה ואמין, שימנע ממך לבזבז את כספך על הליכי סרק.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • עגמת נפש מינימום
        יוסי | 06/05/2020 17:27

        אני חושב שנגרמה לי עגמת נפש מכך שהיא מנעה ממני להיות איתם.
        אני חושב שזה משהו שהיא צריכה לשפות אותי בגינו, ולא רק בגלל הצער שנגרם לי אלא גם כדי שזה לא יקרה שוב.
        מבתי המשפט לענייני משפחה כבר אין לי הרבה ציפיות. אני מנחש שאם המצב היה הפוך היתה הרבה יותר הבנה להגשת תביעה כזאת.

        נו נו נו לא באמת יעזור... השופטת כתבה באחת ההחלטות שניתנו שזה לא בסדר או משהו בסגנון. נו אז כתבה...

        בשורה התחתונה היא מנעה ממני ומהילדים את השבוע הראשון שלהם במעון, האם אין זה יהיה הוגן שהיא תשלם על מעלליה?

        • אגב לא המתנתי
          יוסי | 06/05/2020 17:32

          התנגדתי לכך שהילדים יגורו בראשון לציון אבל כדי למנוע ממני להתנגד למצב הזה, הגרושה פעלה בשקט מתחת לפני השטח.
          חיכיתי קצת שהעניינים המשפטיים ביננו ייגמרו והייתי עסוק בהישרדות שלי.
          בכל מקרה אני לא חושב שיש התיישנות. סך הכל 4 חודשים מאז הגירושין וחצי שנה מאז חתימת ההסכם