האם פרסום שיחה עם בנקאי מהווה לשון הרע?

  • פרסום הקלטת שיחה עם בנקאי
    גרי | 27/04/2020 17:21

    ברצוני לפרסם ברשתות חברתיות שיחת טלפון עם בנקאי שסירב לפעול לפי הנחיות בנק ישראל ובנוסף דיבר אלי בספה גסה. במהלך השיחה הודעתי לבנקאי שהשיחה מוקלטת. האם אני יכול / צריך לפנות לבית המשפט לקבל צו ע"מ שלא יהיה חשוף לתביעה כלשהי, או זכותי לפרס שיחה מסוג זה?

    • האם פרסום שיחה עם בנקאי מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 27/04/2020 23:44

      גרי שלום,

      פרסום השיחה הפרטית בינך לבין הבנקאי עלול לחשוף אותך לתביעה משפטית ככל שהפרסום יהיה במידה שתפגע מעבר לסביר בבנקאי. יש לחשוב טוב מה מטרת פרסום השיחה לפני פרסומה.

      ככל שהבנקאי עבר לדעתך על החוק או הנחיות בנק ישראל אתה יכול להגיש תלונה למפקח על הבנקים ואין צורך בפרסום רחב היקף של השיחה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il