זכויות יוצרים בקליפ

  • זכויות על קליפ שצילמתי
    שמעון | 27/04/2020 15:40

    שלום, אני אמן שמופיע על במות. יש לי משרד אמרגנות שמייצג אותי מול מזמיני הופעות. ההסכם בינינו הוא ג'נטלמני, ללא חוזה, בינתיים זה עובד. יצרתי קליפ בביתי והעליתי אותו לפייס שלי. האם יש לי עליו זכויות יוצרים בלעדית גם אם הוא יעלה באתר של משרד ההפקות? או מישהו אחר כלשהו, אדם פרטי או מסחרי יעתיקו/ יעלו  אותו באתר שלהם?

    תודה מראש

    • זכויות יוצרים בקליפ

      שלום שמעון

      זכות היוצרים היא של היוצר אלא אם העביר את הזכות הכלכלית או חלקה לאחר בדמות של רישיונות שימוש.

      בהנחה שהקליפ שיצרת הוא אכן עומד במבחנים לקיום זכות יוצרים: מבחן המקור,ההשקעה, והיצירתיות אזי אתה בעל זכות היוצרים בקליפ.

      כדאי שיופיע כתוב על הקליפ שיציין שאתה בעל זכות היוצרים בקליפ.

      יחד עם זאת יש לבדוק את  ההסכם שלך עם חב ההפקות על מנת להשיב לך על השאלה באופן פרטני.

      הפרה של זכות יוצרים כוללת גם העתקה.

      עליך לפנות לקבלת ייעוץ פרטני עם עו"ד המתמחה בתחום הקניין הרוחני מאחר ובפורום יש אפשרות לתת רק תשובה כללית .

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il