מה לעשות אם הוגשו תלונות שקריות למשטרה?

  • מה קורה שעורך דין מגיש תלונות
    הילית | 26/04/2020 21:14

    כיצד ניתן להתמודד עם תלונות של עו"ד במשטרה , עםהפרעות בוחן מציאות, שאינו מאובחן. נתקבלו מספר רב של תלונות שבפועל נתבררו נתבררו בשטח, ונמצאו ללא בסיס עובדתי. גם העובדות שדווחו לא נמצאו קשורות למציאות בשטח וזאת באמצעות תחקור וגביית עדויות בכל מקרה לגופו. תלונתו עומדת מנותקת לחלוטין מהצלבה של עדים נסיבתיים נטרליים. בכל התלונות יש הסתמכות על עילת חובת הדווח, אולם לא ניתן להתעלם מהמסקנה שצבר התלונות מעיד על סוג של הפרעת דמיון, למשל חשד לרצח המתבצע גבר רוצח אישה משמיעה, של הגבר בלבד, בפועל אין זוג אין כלום,  כל הדיירים ישנים,נגבו עדויות לאהיה ולא נברא. כל קול של גבר כביכול מעוררסצנריו דמיוני של חשד לרצח אישה, מופרך, יש חובתהגעה, העו"ד תחת חובת דיווח.מה ניתן לעשותבמצב שכזה,שמתברר מעבר לכל ספקשמדובר בתלונות חוזרות עם דפוס חוזר, ללא קשר למציאות. תודהו

    • מה לעשות אם הוגשו תלונות שקריות למשטרה?

      להילית שלום,

      העובדה שהמתלונן הוא עורך דין אינה רלוונטית. המשטרה היא זו שצריכה לחקור, וככל שיוגש כתב אישום בית המשפט הוא זה שיכריע לגבי מהימנות הגרסה. אם מדובר באירועים שאת מעורבת בהם, ואת סבורה שאותו אדם מגיש תלונות שקריות בשל מצבו הנפשי, אני מציע שתעלי טענה זו בפני צוות החקירה.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com