האם האשמה בגניבה מהווה לשון הרע?

  • תביעה בגין הוצאת דיבה/לשון הרע
    שרון | 25/04/2020 13:17

    שלום רב,
    אם אדם מאשים אותי בדברים שאינם נכונים (כמו לקיחת כספים) למרות שהנושא אינו קשור אליו. (כתב לי את ההאשמות בווצאפ) האם ניתן לתבוע אותו בגין לשון הרע/הוצאת דיבה?

    תודה מראש

    • האם האשמה בגניבה מהווה לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 25/04/2020 21:28

      שרון שלום,

      האשמה בלקיחת כספים מהווה בהחלט עשויה להקים עילת תביעה בלשון הרע.

      עם זאת, על מנת שתתגבש עילת תביעה בלשון הרע, על הפרסום להיות לאדם זולת הנפגע.

      כלומר, לא די בכך שאותו אדם כתב לך את ההאשמות בוואטסאפ באופן פרטי.

      עליך להוכיח כי הדברים נאמרו לאחר, מלבדך, או עשויים היו להגיע לאחר, לפי הנסיבות.

      ככל שתצליחי להוכיח זאת, בהחלט עשויה לקום לך עילת תביעה בגין הדברים.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il