איך ניתן לברר אם יש חובות בהוצאה לפועל?

  • התגלה חוב פתאום
    אור | 25/04/2020 13:02

    שלום,
    הוצאתי לעצמי פירוט חיווי אשראי עם כל הפרטים מכל השנים, על מנת למסור לבנק אשר ממנו ביקשתי הלוואה חיצונית.
    בדוח הופתעתי לגלות שיש תיק הוצלפ מ1995 אשר החוב עמד על 61,000 ש"ח ביום פתיחת התיק וכיום עומד על 400,000 ש"ח.
    לא כתוב פרטים נוספים כגון מי הזוכה וכו'.
    יכול להיות דבר כזה? מה פשר הדבר?
    מעולם לא שמעתי שיש נגדי תיק. וגם אם היה נגדי תיק אז איך כל השנים הללו התנהגתי כרגיל - כרטיסי אשראי, הלוואות ועוד.

    • איך ניתן לברר אם יש חובות בהוצאה לפועל?
      עו"ד נילי רובינוב | 28/04/2020 23:59

      שלום וברכה, תמוה מאוד כיצד ייתכן שנפתח נגדך תיק בהוצאה לפועל בשנת 1995 ועד היום לא נודע לך על כך... הייתי ממליצה לך בחום לגשת ללשכת ההוצאה לפועל (לאחר שתתאפשר קבלת קהל) ולבקש לקבל פירוט אודות תיקי ההוצאה לפועל הפתוחים נגדך. כך תוכל לברר האם התיק אכן פתוח, מי פתח נגדך את התיק ותוכל לקבל מידע נוסף אודות ההליכים שננקטו נגדך במהלך השנים, אם בכלל. לתשומת ליבך כי ככל ובמשך שנים רבות לא ננקטו הליכים נגדך יש אפשרות להפחית את הריביות שנצברו בתיק מאחר וקיימת פסיקה שקובעת כי תיק הוצאה לפועל אינו מהווה תוכנית חיסכון של הזוכה.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com