נזק לרכב ממספר פגיעות

  • נזק לרכב משני רכבים שונים
    טל | 23/04/2020 14:58

    שלום רב , חניתי עם רכבי בחניון תחתון בקניון שבו אני עובד , בסיום העבודה נגשתי לרכבי , ואז אני רואה שהרכב נפגע בשני צידיו האחוריים ובחלק הקדמי שנדחף לקיר . איש הביטחון שעובד בקניון השאיר פתק על השמשה לפנות אליו . התברר ששני רכבים שונים פגעו ברכבי בשעות שונות . הנהגים הפוגעים השאירו פרטים אצל איש הביטחון , שנמסרו לי . הרכב הוגדר כטוטאלוס .סוכנת הביטוח מטעמי תבעה את שני חברות הביטוח של הרכבים הפוגעים בסכום שווה . כרגע רק אחד מהביטוחים  ( השני ) מתנער מתשלום עבור הנזק בחלק הקדמי ( הגיש הצעה חלקית ) , כי הנהג הפוגע  השני מסרב להודות בפגיעה מקדימה . הרי הרכב נדחף לתוך הקיר . כיצד אפשר לפתור את התסבוכת הביטוחית ?

    • נזק לרכב ממספר פגיעות
      עו"ד גיל קראוס | 26/04/2020 15:29

      צהריים טובים,

      אם קיימת התכחשות של חברת הביטוח, אין מנוס מתביעה משפטית יחד עם חוות דעת שמאי מטעמך שתעריך את הנזק.

      דרך אגב, אם יש לך ביטוח מקיף אתה יכול לבחור באופציה שהביטוח שלך יפצה אותך בניכוי השתתפות עצמית וכן תפסיד הנחת היעדר תביעות, ואז הביטוח מתנהל ישירות מול חברת הביטוח של הרכב הפוגע במסגרת הליך משפטי.

      אם תבחר לתבוע את הביטוח של הרכב השני, אז כנראה שאין מנוס כאמור מניהול הליך משפטי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il