תביעה נגד כונס נכסים

  • שאלה
    תמר | 22/04/2020 20:20

    כונס נכסים אינו מממש את החוזה שנכרת עם הקבלן לגבי השלמת בנייה למרות סעיפים ברורים מכוחם אני כדיירת זכאית לפיצוי מוסכם.

    שאלתי היא: האם יש מניעה להגיש נגדו תביעה לאכיפת החוזה או תביעת רשלנות גם אם עבודתו טרם הושלמה או שחובה להמתין עד לסיום תפקידו ככונס?

    אני יודעת שהוא לא מתכוון לממש את החוזה וההתנהלות שלו מוכיחה זאת. האם עדיין יש צורך להמתין לסיום עבודתו ככונס?

    תודתי מראש

    • תביעה נגד כונס נכסים
      עו"ד גיל קראוס | 23/04/2020 16:09

      צהריים טובים,

      ראשית אולי כדאי שתעלי את השאלה גם בפורום מקרקעין או בפורום חוזים באתר.

      על פניו, כל עוד לא ברור לחלוטין שהחוזה הופר, תהיה בעיה להגיש תביעה. יש הפרות הסכם שהן גם בהתנהגות ואולי אפשר יהיה לטעון שכבר כעת מהתנהגותו ברור כי החוזה הופר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il